Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

skwaros GTI 16V, 17 lat temu
Silnik 1.8 GTI 16V 139KM 102kW
Rok produkcji 1990
Volkswagen Golf II 1.8 GTI 16V 139KM 102kW 1986-1990 - Oceń swoje auto
Silnik : skubany ma buta i nie jedno mocniejsze auto wymieka z pod swiateł z nim. Take stare, nie pozorne autko a wszyscy na drogach sie dziwią :).
Ogólnie jestem z autka bardzo zadowolony. Ceny częsci sa przyzwoite i bardzo dostepne (sklepy, szroty itd.) Silnik ma bardzo mocny i elastyczny (uwielbiam ten dźwięk). Kareoseria bardzo sie nie postarzała, autko doskonałe dla mlodych i początkujących (ale nie te 139 koni, tylko 90) kierowców . Autko bardzo fajnie mozna przerobic stylistycznie, istnieje mnóstwo stron i forum poswiecone temu samochodowi na których miozna sie wszystkiego dowiedziec, jak samemu naprawic i co jest przyczyną usterki i wielu innych informacji.
Silnik ma super, elaqstyczność porażająca od 50 km/h na 5 biegu ciągnie i to przyzwoicie. Na razie nie miałem z nim problemów. Ogólnie polecam ten silniczek 1.8 16V oznaczenie KR :)
Skrzynia w gti jest krótsza, najgorzej jest z synchronizatorem biegów który z czasem sie psuje i łatwo mozna wbic wsteczny zamiast 1.
W gti zawieszenie jest obnizone i twardsze niz w zwykłych golfach, jak na nasze piekne polskie drogi jest bardzo dobre, elementy zawieszenie sa bardzo dobre i trwale.
Widocznośc jest przyzwoita.
autko mam 3d troszke to denerwuje ze trzeba wysiadac zeny ktos wsiadl do tyłu. Bagażnik ma duży próg ładunkowy, ale za to jest dosc spory. Z tyłu także jest miejsca ale na dwie osoby.
Nie ma z nim problemu, moze troszke autko dłogo sie nagrzewa .
z przodu jest duzo miejsca, a z tylu tak na 2 osoby.
u mnie jest glośnio w srodku
Jak na 1.8 16v i 139 koni jest dobrze. Autko mi na trasie przy predkosci 100-110 pali niecałe 8 litrów, a przy 70-80 okolo 6,5 litra. W miescie jest juz troszke gorzej, trzeba liczyc jakies 10-12 litrów.
Myśle ze przyzwoity. Ja za sowjego dąłem 4500zl i myśle ze to dobra cena jak na GTI 16V w dobrym stanie.
jezdze nim pół roku i narazie nie miałem popsula mi sie elektryka szyby kierowcy.
nie miałem takich i nie chciałbym miec :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 GTI 16V 139KM 102kW [l/100km]

7,7