Niezbyt głośny jak na samochód o mocy 135 KM. Silnik zaczyna żyć już przy 2500 obr/min (dobre przyspieszenie), odcięcie zapłonu przy 6500 obr/min
Nigdy nie remontowana (jak do tej pory) biegi od 2 do 5 ładnie zestopniowane, problem z wrzuceniem 1 kiedy samochód powoli jedzie
Dobrze ustawione słupki przednie i tylne nie zmniejszają pola widzenia. Tylne słupki nie przeszkadzająrównież w czasie cofania. Powinno się jednak zwiększyć lusterko wewnętrzne na troszkę większe niż standard ponieważ nie obejmuje ono całej tylnej szyby.
Klimatyzacja i szyberdach robią swoje.
Zbyt wysokie fotele. Mimi wielu prób ustawienia fotela wg moich potrzeb nie udało mi się tego zrobić taj jak bym sobie życzył. Jednak trzba zauważyć, że jest dużo przestrzeni z przodu jak i z tyłu.
Gdyby nie niewielka dziura w łumiku prawdopodobnie na biegu jałowym nie słyszłbym silnika wogóle. Silnik zaczyna przeszkadzać dopiero przy prędkości obrotowej ok. 5500 obr/min a tak to trochę powyżej standardu dla tej klasy samochodu.
Przy pojemności 1781 ccm w miście z włączoną klimą pali 10,5litra/100km. Na trasie nie sprawdziłem.
Zbyt krótko mam ten samochód żeby coś stwierdzić na tak lub nie.
To jest w zasadzie nie możliwe bowiem samochód sam o tym za wczasu informuje. (wbudowany komputer pokładowy)
Volkswagen Golf II 1.8 GTI 16V 139KM 102kW 1986-1990