Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

Basolog, 17 lat temu
Silnik 1.8 90KM 66kW
Rok produkcji 1990
Volkswagen Golf II 1.8 90KM 66kW 1984-1991 - Oceń swoje auto
To moje pierwsze auto...Stać mnie na jego utrzymanie,jazda na gazie tania.Wygody niewiele,za to czuję,że jadę.Podsumowując-jestem dumny,że moim pierwszym autem jest właśnie VW GOLF II !!!!!
Ponieważ jestem jeszcze młodym kierowcą,postaram sie ostrożnie wypowiadać :).Jak dla mnie bardzo dobrze,zarówno na gazie i na benzynie.Pracuje równo i bez problemów.Myślę,że na razie te 90km wystarcza mi aż nadto.Z tego co słyszałem,jedna z bardziej udanych konstrukcji VW 1,8l na monowtrysku.
Czasem są problemy z 1-ką.Poza tym wszystko jak trzeba.
Nie jestem jakimś demonem prędkości,więc o "trzymaniu" w zakrętach niewiele mogę powiedzieć.Dla mnie prowadzi się pewnie i czuję się bezpiecznie.Opony 14/185.Jest dobrze.Ponieważ mam wersję GT,czuje się każdą nierówność,a tych na naszych drogach jest bez liku.Czuję,że jadę-kiedyś może będę marudził,ale nie dziś.
Bardzo dobrze,nie ma żadnych problemów z widocznością.
Stara niemiecka szkoła.Bez finezji,ale bardzo praktycznie.Nie muszę niczego szukać.Wszystko jest pod ręką.Brawo!!!!
Bardzo szybko się nagrzewa.Czasem zaparuje przednia szyba,ale można sobie z tym poradzić.Z nawiewów dmucha bardzo dobrze,nie mam zastrzeżeń.
Myślę,że 4 osoby średniego wzrostu mogą naprawdę śmiało podróżować.Z przodu OK,z tyłu tez myślę,że jest dobrze.Mam wersję 3D.
Powyżej 100km/h zaczyna być już głośnawo.Myslę,że jak na auto które ma 17 lat,można mu wybaczyć takie rzeczy ;)
Spalanie gazu w trasie bez szaleństwa to ok 7,5l.Uważam,że wynik rewelacyjny...Miasto różnie,może być i 9 ,i 14 jak się stoi 30min w jednym miejscu.Na pewno jazdę mam teraz za 50% ceny w stosunku do jazdy na benzynie.I to mnie cieszy.Jakiejś nagłej naprawy na razie nie było.Części bardzo tanie oraz ogromny ich wybór.Jedno z najtańszych aut w utrzymaniu,powyżej 10 lat. . .
Ja swoje kupiłem za 2,5tyś.Gaz 1,7tyś + drobne poprawki.Może i podwoiłem wartość auta po zakupie,ale...nie żałuję :)
Co prawda zrobiłem w nim kilka rzeczy,ale były to zaniedbania poprzedniego właściciela.Wymieniłem łożyska w kołach itp,nic wielkiego.W środku działa każdy pstryczek i korbka.Obecnie auto jeździ,aż miło i odpukać-oby tak było dalej.
Nic a nic.Tak trzymać!!!!!!!!!!! Myślę,że jak będę o nie dbał,jak do tej pory-odwdzięczy mi się niezawodnością ;)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 90KM 66kW [l/100km]

10,1