: bezawaryjny, naprawde drobiazgi typu wycieki cieczy chlodzacej z plastikow
przy glowicy (pekniecia oslon)
Dobre zawieszenie, przestronne wnetrze jak na gabaryty auta. Dobra blacharka, hamulce i wykonczenie wnetrz
Gdy kupiłem auto mial 170000km. Auto 5 drzwi, 5 biegów. Wtedy silnik byl zrywny i jeszcze przez pare kolejnych tysiecy km:)Zalozylem w sam. instalacje gazowa, przez pare tys. km silnik nadal byl zrywny. Niezle ciagnal przy redukcji biegow, pozniej stopniowo slabl. dzis mam na liczniku 245000km. Auto spisuje sie swietnie, bezproblemowo, silnik nigdy mnie nie zawiodl, przejechalem jak dotad ok 90000km. Wymienilem tylko amory i sprezyny oraz klocki i tarzce przod. Poza tym wymieniam plyny i smigam.
Biegi wchodza bezproblemowo pomimo wieku auta i przebiegu 245 tys. km.
Nie mam zbytnio odniesienia do orygunalnego zawieszenia. Na oryginalnych amortyzatorach i sprezynach nie pojezdzilem dlugo. Musialem zmienic na nowe, wiec od razu sprezyny zalozylem vczerwone o 40 mm obnizajoce zawieszenie:)do tego amorki bilstein i kyaba. Autem smigam 100km/h i w zakretach nie hamuje, jest frajda z jazdy. Wymienilem oryginalny drazek lewy przy przebiegu 240 tys.km.
Widocznosc w lusterkach super. Nic nie zaslania na zakretach i rondach. Aczkolwiek ostatnio przyslania mi widocznosc lusterko wsteczne;/przejechalem tym autem ok 90 tys km i dopiero niedawno zaczelo mi to przeszkadzac, wczesniej zero problemow.
Auto niby nie duze, ale nie jest tez male. Z tylu w 3 osoby troszke ciasno, ale to w koncu auto z 1989r jak na ten rok produkcji jest niezle. jechalem w 5 osob do hamburga latem i bylo chyba wygodnie (kierowca):))ogolnie na podroze 4 osobowe super, bagaznik w miare pojemny. Mam tube i dojazdowke w bagazniku do tego skrzynke z kluczami, ale zakupy mimo tego mieszcze:)
Zima jest niezle, auto szybko sie nagrzewa. Po ok 4 km zaczyna leciec cieple powietrze. W lecie nie jest najlepoiej jesli chodzi o chlodne powietrze, ale nie mozna tez narzekac. Nadmuch jest mocny. Na maxa z goracym powietrzem nie da rady jechac, co najwyzej na polowe:)
Kierowca i pasazer ma wygodne miejsce. Podobnie jest z tylu z miejscem na nogi. Nie wiem jak jest jadac w 5 osob z tylu.
Auto ma dobrze spasowane elementy jak na swoj wiek. Z czasem drza szyby i daja o sobie znac, ale to taka juz przypadlosc golfow:D
Auto spala nie wiele. pb 95 ok 7,5 l/100km gaz ok.8-8,5l/100km trasa mieszana. Czesci oryginalne dostepne w niskich cenach, aczkolwiek moje auto bezawaruyjne:d
przejechalem 90 tys. km a auto kupilem z przebiegiem 170 tys.km. Ni zawiodlo mnie i boje sie teraz zmienic na nowsze. Przewaza za tym tylko brak klimy w golfie.
Brak powaznych usterek