Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

Andrzej, 17 lat temu
Silnik 1.6 72KM 53kW
Rok produkcji 1990
Volkswagen Golf II 1.6 72KM 53kW 1986-1991 - Oceń swoje auto
Super auto. Miałem porównanie mojej II z III siostry. Niestety te nowsze już nie są tak niezawodne. Jeździła średnio 1/4 tego co ja i co chwila coś się działo. Samą pompę paliwa wymieniała parę razy (też z gazem i podobno dlatego tak się sypie). Jedyny ból to wiek - niestety trzeba coś nowszego kupić ale przez 4 lata nigdy mnie nie zawiódł i bardzo miło wspominam.
Przeciętnie ale tylko ze względu na gaz. Jednak zamula trochę silnik ale na benzynie niczego sobie
Ładnie wchodzi, dość elastyczna.
Raz wymieniałem maglownicę i raz drążki ale przejechałem tym po polskich drogach 200000 więc nie ma co się dziwić
Bardzo dobra. Jedyne zastrzerzenia miałbym do zbyt małych lusterek bocznych
Jak na ten rocznik chyba nieźle
Zimą szybko się nagrzewa, latem - szyberdach - super sprawa
Mam prawie 2m i bez najmniejszych kłopotów. Z tyłu - bardzo dużo miejsca. Kiedyś mięliśmy wybór ze znajomymi jechać do Chorwacji moim albo Lanosem. Sprawdzaliśmy miejsce i... - bez porównania!!! Pojechaliśmy Golfem i nie żałowaliśmy - 1500 km w jedną drogę w 4 osoby + bagaż
Bardzo cichutko w środku. Może tylko latem jak się dmuchawę podkręci ale to w każdym
Jak na gaz chyba nieźle: nie przekracza 10 w mieście, potrafi zejść poniżej 8 w trasie, naprawy i części ze względu na dużą dostępność - tanie
Jak kupowałem to w porównaniu z innymi z tego samego rocznika golfy były sporo droższe ale nigdy nie żałowałem. Warto było dać więcej. Teraz te roczniki można kupić prawie darmo więc nie ma co się wypowiadać.
Tylko eksploatacyjne sprawy: przede wszystkim zawieszenie pada, łożyska z tyłu wymieniam co jakieś 15-20 tys czyli w moim przypadku raz na pół roku, ale to normalne na naszych drogach
Przejechałem 200000 km tym samochodem i tylko raz mi stanął - pękła podkładka pod gaźnikiem. 10 minut roboty i po kłopocie. Poza tym - ideał!!!
Volkswagen Golf II