: zero rdzy po tylu latach szok, ford mondeo z 2002 jest bardziej zardzewiały
za tę kasę inne auta w podobnym wieku już zgnił na złomowisku
Silnik 72 KM wyrzuciłem pierburga i zamontowałem webera. Bardzo ładnie się zbiera dzięki swojej masie kierowcy nowych kompaktowych aut są w szoku dopiero od 115 KM mają z moim jakieś minimalne szanse. Przyspierszenie ok 10s do 100km/h V max na zimowych oponach 155/70/R13 na prostej 190km/h z górki 210km/h wg gps 183 i 202 na letnich 195/50/R15 o 10km/h mniej
Trochę zadługie biegi na 2 ciągnie do 120 na 3 do 160 i czasami przy szybkiej zmianie na 2 zgrzytało ale małą regulacja pomogła
bardzo dobre sztywne i komfortowe a konstrukcja ma już 25 lat jak przywiozłem go z niemiec 3 lata temu to miał jeszcze orginalne zawieszenie
wszystko widać
może nie jest zbyt piękny ale czuję się jakość jak weszłem do astry classic z 99 roku to czułem się jakbym jechał fiatem 126p który zaraz ma się rozleciec nieczułem się pewnie a w golfie wszystko sprawia wrażenie mocnego sztywnego i bezpiecznego wnętrza
w zimie dmucha ciepłem po 10 km
jak na auto które ma 4 m to każdy kto wsiądzie jest w szoku jaki przestonny jest i bagażnik ponad 300l
Niestety bardzo głośny w porównaniu do nowych aut. przy 120 musimy zgłosnic radio a przy 140 żeby się porozumieć to prawie krzyczymy
To zależy w zimie czy na pierburgu czy na weberze jest zawsze ponad 10l co prawda na pierburgu nie umiałem zejśc poniżej 12l w mieście przy bardzo spokojnej jeździe a na weberze zeszłem do 11l. W lato było na pierburgu ok 9.2l w mieście a nogę mam ciężką teraz czekam ile będzie na weberze. minimalnie na trasie 2 osoby 420km przy 90km/h wyszło 5.1
przez 3 lata tylko części ekspatacyjne
brak