Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

89neo@wp.pl, 15 lat temu
Silnik 1.6 70KM 51kW
Rok produkcji 1991
Volkswagen Golf II 1.6 70KM 51kW 1986-1992 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształt. Ojciec wyszukał go a ja się złożyłem i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, i cały czas jestem zauroczony:P
Silnik : Bardzo trwały, solidna niemiecka robota.
Układ elektryczny : Brak problemów z elektryką.
Bardzo dobry i trwały samochód za naprawdę rozsądne pieniądze! Dobry samochód na początek, z tych większych samochodów oczywiście:P
Bez zarzutów. Dobra dynamika, niskie spalanie i dobra kultura pracy.
Skrzynia jak na swój wiek chodzi bezbłędnie, nie ma z nią jakichkolwiek problemów.
Dobre zawieszenie, ani nie za miękkie, ni za twarde. Po prostu tak jak ma być.
Duża szyba przednia, tylna też nie mała, boczne też nie grzeszą wielkością, a więc bardzo dobrze.
Duży samochód, bardzo dużo miejsca w środku, bardzo dobre fotele(pół-kubełkowe-oryginalne VW) i do tego niskie spalanie.
Termostat bardzo szybko daje mi ciepłe powietrze w zimie i dosłownie po 2 minutach szyby są już odparowane:)
Ogółem bardzo dobre, niestety moja wersja 3 drzwiowa mogłaby być jednak 5, bo co czworo drzwi to nie dwoje;P
Niestety latka robią swoje, słychać trzeszczenia i piski ale to tylko kwestia wieku.
W mieście żre jak każde powyżej 1.6, w trasie jest bardzo dobrze, jakieś 5.5L przy 80/90 KM/h. Ceny części to śmiech, wszystko bardzo dobrze dostępne.
5/5 Solidnie za niską cene.
Ogólnie rzecz biorąc nie ma problemów. Czasem cieknie układ chłodniczy ale do tego potrzeba tylko silikonu i chęci i znów jest jak nowy:)
Brak jakichkolwiek poważnych usterek, nie liczę padniętego akumulatora(moja wina) na trasie, na szczęście blisko domu.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 70KM 51kW [l/100km]

6,6