Jeśli ktoś potrzebuje długowiecznego auta a nie stać go na mercedesa to niech kupi golfa II
Golf to golf, stara technika to nie ma co porównywać do współczesnych samochodów, na 4-biegowej skrzyni ten samochod jest idealny do miasta
4biegowa skrzynia sprawuje sie bez zarzutu jak na 420 tyś( nie wiem czy jest oryginalna może juz któraś z kolei ) brakuje czasem 5 biegu w trasie, ale oceniajac czwórke to 5
nie potrzebne wspomaganie bo kierownica chodzi lekko i dobrze sie prowadzi, waży przecież niecała tone
Stare auto, więc przez przesytu w kokpicie
Nagrzewnica moglaby byc bardziej wydajna
Dużo miejsca kierowcy, z tyłu też ujdzie
I tu golf mnie zaskoczył myślalem ze 1.3 z gaźnikiem bedzie łykał hektolitrami paliwo z uwagi na gaźnik a tu wiecej niz 6 litrów nie wziął jeszcze, duzo jezdze na gazie to czasem nie pamietam kiedy byłem na stacji na butli do pełna 32L robie jakies 400 - 450km to ponizej 8L/100km
Golf za 1200zł przejechane bez awarii juz 40tyś przez 2 lata lato/zima, to chyba dobrze
jak na wiek auta to naprawde dobrze, po za tym przez 2 lata musialem, podwiazać kable od wstecznego przy skrzyni i kupić linke recznego
raz mi sie przegrzał ale to z mojej winy, do wymiany uszczelka pod głowicą
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 KAT 60KM 44kW