Trafiła mi się okazja znalazłem na prawdę egzemplarz w super stanie z udokumentowanym przebiegiem 190tys, tym bardziej, że było sprowadzone z Niemiec parę miesięcy wcześniej. Myślę, że pojeździ jeszcze drugie tyle a na pewno będę nim jeździł do samego końca. Autko na prawdę tanie w eksploatacji drugiego takiego nie ma.
Silnik co tu dużo mówić, jak na 1.3 na prawdę ma niezłego kopa, na szczęście trafiłem na egzemplarz, który nie był zbytnio katowany dlatego silnik jest w doskonałej kondycji
Jak na 20 letnie auto jestem bardzo miło zaskoczony, biegi wchodzą tak jak w moim drugim aucie w Focusie. Nie trzeba szukać biegów, biegi wchodzą wręcz idealnie i płynnie.
Dorwałem Golfika z szerokimi kapciami 205/50/R15 też jestem miło zaskoczony, pewnie wchodzi się w zakręty z dużą prędkością bez obaw, że znajdziemy się na przeciwległym pasie.
Chyba nie ma takiego drugiego auta z taką widocznością, wszystko jest doskonale widocznie dzięki dużym szybą. Jedynie do lusterek trzeba się przyzwyczaić.
20 letni golfik nie ma co cudów wymagać, wszystko na korbki :)
Zimą w mgnieniu oka się nagrzewa, a wiosną można się ochłodzić dobrym nawiewem :)
Bardzo przestrzenne auto mimo wersji 3D z tyłu jest na prawdę dużo miejsca mimo odsunięcia daleko przednich foteli, a fotele w golfiku są na prawdę bardzo wygodne.
Jak na 20 latka byłem zdziwiony na prawdę bardzo wyciszone autko.
Kupiłem za 2,5tys za tą cenę nic lepszego się nie trafi.
Takich aut już nie robią a za 200zł zrobisz remont silnika:)
Czy golf w ogóle wie co to poważna usterka ?
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 KAT 60KM 44kW