Układ elektryczny
: tylnią wycieraczkę odłączyłem bo jak przygrzało jej słońce to chodziła cały czas
Układ elektryczny
: stacyjka padła ale w końcu już miała trochę lat
Jeśli wytawiał bym tę ocenę 20 lat temu napewno wszystko było by na 5, ale teraz to zawsze porównując do wspólczesnych aut cos traci
w połączeniu z układem wtryskowym i 5-biegową skrzynią do 100km/h radzi sobie całkiem dobrze, później trochę brakuje, ale na naszych drogach nie ma gdzie poszaleć
tylko 5-biegowa!!! z 4-biegową nie mogę sobie wyobrazić jazdy tym autem
Jest dosyć twardy, ale dzięki temu stabilniejszy w zakrętach, jak dla mnie mógłby być bardziej miękki na nasze dziury. Brak wspomaganie wcale mi nie przeszkadza, przekładnia jest tak skonstruwana, że w czasie jazdy nawet nie zauważymy, że nie ma wspomagania, a przy nawrotkach w miejscu też nie potrzeba dużo siły,również w zakrętach łatwiej wyczuć jakieś uślizgi i łatwiej kontrolować tor jazdy, niż w autach ze wspomaganiem
chociaż i tak gorsza niż w maluchu;)
Jak na technikę z tych lat całkiem dobrze, chociaż te suwaki takie archaiczne troche
w rzadnym samochodzie nie spotkałem sie z takim ogrzewaniem, w czasie jazdy nie trzeba włączać żadnych nadmuchów, wszystko napędzane pędem powietrza z zewnątrz, latem również bez odsuwania szyb mozna dobrze przewietrzyć wnętrze
Jak na tę klasę samochodu może śmiało konkurować z współczesnymi samochodami
dźwięk silnika, cichy i przyjemny dla ucha, na wolnych obrotach prawie nie słyszalny. Bardziej można było się postarać o wyciszenie kół szczególnie tylnych
całkiem nieźle ale jak na tę moc, ale mogło by być lepiej, skrzynia 5-biegowa i wtrysk jednak robia dobrą robotę i ratują honor
nawet idealny egzemplarz można kupić za dobrą cenę, ale teraz już trudno o takie
miałem problemy ze stacyjką i klamkami, ale z tym drugim tylko dlatego, że pasażerowie nie umieją z nich korzystać i ciągną na siłę, ta od kierowcy jest dobra;). Pompa wodna również została wymieniona bo stara się zużyła
dzień w dzień, zima lato 25 km do pracy i w weekendy 100 km na studia...i nic żadnych usterek, wystarczy tylko regularnie zmieniać olej, filtry i paski i będzie git
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 KAT 60KM 44kW