Ocena kierowcy - Volkswagen Golf Sportsvan Sportsvan

tomek, 7 lat temu
Silnik 1.4 TSI BlueMotion Technology 125KM 92kW
Rok produkcji 2016
Volkswagen Golf Sportsvan Sportsvan 1.4 TSI BlueMotion Technology 125KM 92kW 2014-2017 - Oceń swoje auto
Inne : przestronne wnętrze, niezła zwrotność jak na wymiary, dobre prowadzenie
Karoseria : mały bagażnik i mały zbiornik paliwa
Karoseria : kapiaca woda przy otwieraniu drzwi w mokre dni
fajne auto ale można się przyczepić do kilku szczegółów, przestronne wnętrze ale bagażnik w wersji z pełnowymiarowym kołem 205/55 R16 i przesunięta kanapą dość mały (jeśli ma to być van), dużo schowków - wyłożonych nawet miękkim materiałem ale raczej małe ( przed pasażerem przy wersji z CD prawie nie ma co schować, szuflada pod siedzeniem w moim starym aucie mieściła atlas A4 tu nawet instrukcja nie wejdzie), przy otwieraniu drzwi i okien woda wpada do środka, czujnik deszcze nie zawsze reaguje natychmiast, automatyczny hamulec kiedyś pozwolił się stoczyć autu o kilka cm i uderzyłem platformą z rowerami w mur przy parkowaniu na centymetry, niezłe materiały wykończeniowe ale fotele mogły by być ciut szersze ( jestem raczej gruby) a na kierownicy powinno być to samo wykończenie co na desce ( u mnie jest czarny plastik na kierownicy ( ten co się nazywa chyba lakierem fortepianowym) i pseudo aluminium na desce), silnik nieźle ciągnie od dołu i na trasie jest spoko ale jak się go dociśnie na autostradzie ( w mieście też) to się lubi napić, ogólnie pomiędzy lekką a ciężką nogą spokojnie można zrobić różnice na zużyciu paliwa 1-2litry na tym samym odcinku. Jakkolwiek samochód jest dość cichy to przy wolnej jeździe na dziurach/progach spowalniających potrafi zastukać. Mały zbiornik paliwa (50L, kilka/kilkanaście lat temu kompakty miały po 55-60l).
dobry silnik, niezła dynamika i cicha praca, jedynie palić mógłby mniej
fajna 6 biegowa skrzynia
dobrze się prowadzi, całkiem zwrotny, trochę nisko zawieszony i wystający przód i już obtarłem dół zderzaka na krawężniku
trochę bym poprawił, przełącznik ogrzewania lusterek i automatycznie opuszczanego lusterka w jednym pokrętle - trzeba wybrać lub często kręcić, przy otwieraniu drzwi woda z dachu kapie do wnętrza,
dobra klimatyzacja choć nadmuch na wnętrze średnio mocny ( żeby wiało trzeba dać wysoką prędkość dmuchawy), chyba bym wolałbym aby lusterka się ogrzewały automatycznie z tylną szybą
bardzo dużo miejsca z przodu i z tyłu nawet przy odsuniętych fotelach
cicho choć na progach spowalniających zawieszenie trochę stuka
drogie akcesoria ( hak), mógłby mniej palić
nieźle wykończone auto ale cena wysoka, konieczność dopłacania do wielu dodatków żenująca, światła dzienne w starej technologi- led za dużą dopłatą
trochę skrzypi szyba w drzwiach kierowcy przy podnoszeniu, czasem wycieraczka tylnej szyby się zatrzymuje na środku szyby.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 TSI BlueMotion Technology 125KM 92kW [l/100km]

6,7
6,5