: Dynamiczny silnik i rewelacyjna skrzynia DSG
Jestem zadowolony z tego auta. Wersja 2.0tdi w połączeniu ze skrzynią DSG to naprawdę dobra opcja. Dynamiczny, zwrotny, ekonomiczny i przestronny compact. Polecam
Auto naprawdę godne polecenia. DSG w połączeniu z tym silnikiem REWELACJA! Trochę jest zauważalna turbodziura ale tylko przy mocnym wciśnięciu pedału gazy i tylko przez chwilę. Auto przyspiesza od startu bardzo dynamicznie i co najważniejsze także w warunkach drogowych. Silnik troche głośny ale wewnątrz auta jest całkiem komfortowo i w miarę cicho.
Absolutnie 5+, DSG to jest olbrzymi komfort. Pomimo że zawsze byłem zwolennikiem skrzyni manualnej, to teraz zmieniłem zdanie. DSG znienia biegi błyskawicznie, praktycznie niezauważalnie, bez żadnych szrpnięć.
Pewne prowadzenie pomimo wyższej karoserii niż standardowy GOLF. Zawieszenie zestrojone jest dość sztywno (wersja Sport) ale pomimo tego nierówności filtrowane są dobrze. Układ jezdny dobry ale w porównaniu z Accord mniej precyzyjny. Accord była jakby przyklejona do jezdni, dlatego ocena 4
Dobra i co ciekawe także do tyłu. Bezproblemowe auto do parkowania, nawet bez czujników parkowania. Może tylko przeszkadzać mocno pochylony przedni słupek, ograniczający czsami widoczność.
Wszystko na swoim miejscu, obsługa intuicyjna. Dużo udogodnień np automatyczne światła, wycieraczki. Jak dla mnie SUPER pozycja za kierownicą siedzi się wyżej, co mi odpowiada. Duży plus za przesuwaną tylną kanapę, znacznie zwiększa pojemność bagażnika:)
Dobra, nie mam uwag.
I tu kolejna ocena 5+, miejsca znacznie więcej niż w normalnym golfie, nie mówiąc o tylnej kanapie. Zadziwiająco dużo miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu przy standardowym rozmiarze bagażnika.
Przy wyższych prędkościach bardziej słychać opory toczenia i powietrza niż pracę silnika. Może to tylko moje subiektywne odczucie. Czesto jeżdże w długie trasy i Accord była bardziej komfortowa.
(25%miasto i 75%trasa) auto spala średnio 6.5l i to ze skrzyną DSG
Żadnych napraw poza wymianą klocków hamulcowych
W ciągu 3 lat bezawaryjnie
Volkswagen Golf Plus I 2.0 TDI 140KM 103kW 2004-2008