Ocena kierowcy - Volkswagen Golf Plus I

Silnik 1.9 TDI 105KM 77kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Golf Plus I 1.9 TDI 105KM 77kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Trzeba wsiąść i zobaczyc jak pieknie się prowadzi to auto z tym silnikiem 105KM. Polecam
Silnik jest niesamowicie elastyczny na każdym biegu. Na trasie kultura pracy rewelacyjna,przyspiesza świetnie.Kupując sądziłem że te 105KM może byc mało ale trzeba patrzec na zegar bo prędkościw nim sie nie czuje wogóle. Pracuje cichutko. jednym słowem silnik 5!
Nie mam zastrzeżeń , biegi wchodza delikatnie na trasie praktycznie na 5 od 80 do konca...
nie mam zastrzeżeń, dla mnie idealnie pięknie sie trzyma drogi, nie jest nadsterowny, prowadzi sie komfortowo czuć że to duże auto.
Widocznośc dobra , kwestia przyzwyczajenia do tyłu bdb do przodu bdb przednie słupki szerokie ale to nie zmienia oceny.
samochód perfekcyjny w swojej klasie sądze że nie ma rywala, z tyłu miejsca bardzo duzo siedzenia przesuwane , dzielone oparcia nad głowa duzo miejsca , bagaźnik z możliwością powiększenia zze względu na drugie dno. generalnie bdb
Klimatronic 2-strefowy super się sprawdza, klima wydajna , jazda na temp 22 stopni w upałachw zupełnosci wystarcza, szyby nie parują w zimie to najważniejsze, regulacja tempw środku bdb.
Z przodu bardzo duzo miejsca, nikt się nie zawiedzie.
Jak na diesela bardzo cichy wbrew temu co sie naczytałem przed zakupem , dla mnie bdb
Auto rewelacyjnie oszczędne, w mieście nie przekracza 6.3l , na trasie przy jeździe do 140 km/h spalanie około 5.6l. Średnie spalanie u mnie to 5.5-5.9l . Jadąc na tempomacie do 110km/h spalanie wskazuje 4.4l . mój rekord to na baku 1090 km
przepalony bezpiecznik od tylnej wycieraczki:)
Brak!
Volkswagen Golf Plus I