Ocena kierowcy - Volkswagen Golf Plus I

radekko, 9 lat temu
Silnik 1.6 i 102KM 75kW
Rok produkcji 2008
Volkswagen Golf Plus I 1.6 i 102KM 75kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Super cichy i dynamiczny - fakt , lubi sobie wypić, ale jeżeli idzie mu to na zdrowie, czego chcieć więcej?
Auto bardzo poprawne pod każdym względem, poza spalaniem. Tutaj nieco kosztowne, ale mam nadzieję, że bezusterkowość zrekompensuje mi wyższe wydatki na stacjach paliw.
Dobra dynamika jak na 102 koniki. Bardzo cicha praca (szok, że to stara konstrukcja). Spalanie wyższe od średniej w tym przedziale pojemności i mocy.
Biegi wchodzą gładko bez zająknięcia. Precyzyjna zmiana i bezporblemowe wrzucanie wstecznego biegu (co nie jest standardem patrząc na inne skrzynie biegów).
Dobrze zestrojone wspomaganie, dosyć mocne, ale dające wyczucie sytuacji trakcyjnej. Dobrze działąjacy system ESP, zimą bardzo pomocny. świetny promień skrętu.
Wspaniałę siedzenia z regulowaną podporą pasu lędżwiowego. Każdy dopasuje fotel do swoich indywidualnych potrzeb.
Jest dobrze, jeżeli naprawdę okaże się, że wyższe koszty na stacji paliw, to nic innego jak opłąta "ubezpieczeniowa" za bezawaryjną pracę - no to będzie DOSKONALE.
Jest dobrze, ale tylne szyby trudno odparować w wilgotny dzień przy 4 pasażerach w wozie.
Tutaj mamy do czynienia z jednym z wygodniejszych nadwozi w swojej klasie, jesli nie najwygodniejszych!
Zanim nauczyłem się nim jeździć, gasł mi kilka razy dziennie. Dżwiek wydechu przy szybkim przyspieszaniu - najlepszy jaki dotychczas słyszałem, nieco basowy z lekkim posmakiem tenoru - cudnie! Przy prędkościach do 90km/h baaaardzo cichy. Powyżej zaczyna być słyszalny. To chyba ostrzeżenie przed wysokim spalaniem się włącza. (do90-10 mozna zejść nawet w okolice 6l/100km)
Jak dotąd OK. No ale niecały rok, to za wcześnie by utaj oceniać.
Myślę, że tutaj jest przeciętnie - drogi.
Jak dotąd - żadnej (prawie 7 letnie auto).
Null.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf Plus I 1.6 i 102KM 75kW