Ocena kierowcy - Volkswagen Golf Plus I

kris@op.pl, 15 lat temu
Silnik 1.4 TSI 122KM 90kW
Rok produkcji 2009
Volkswagen Golf Plus I 1.4 TSI 122KM 90kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : elastyczny, oszczędny o wysokiej kulturze pracy.
Kulturę pracy silnika oceniam bardzo wysoko, żadnych drgań ani niepokojących odgłosów. Przy wysokich obrotach dobiega do uszu przyjemny odgłos. Silnik zaczyna \"żyć\" powyżej 2500 obr/min., ale przy użytkowaniu samochodu w mieście rzadko wkręca się go na wyższe obroty.
Nic mnie nie zaskoczyło \"in minus\". Czasami wadzi wsteczny. Pozostałe biegi bezbłędnie trafiają w swoje miejsca.
Zestrojony twardo, pewnie trzymający się drogi.
Doskonała przy odpowiednim wyregulowaniu siedziska oraz przy zastosowaniu czujników z przodu i z tyłu.
Wszystko na swoim miejscu, prostota i intuicyjna obsługa.
Wersja Golfa VI Plus, którą posiadam wyposażona jest w automatyczną dwustrefową klimatyzację. Pełen komfort. Ogrzewania jeszcze nie sprawdzałem.
Dla rodziny 2+1 wystarczająco. Dobre rozwiązanie to przesuwana i pochlana tylna kanapa. Regulacja fotela kierowcy i pasażera: wysokość, odległość oraz odcinek lędźwiowy w połączeniu z regulacją kierownicy daje pełen komfort. Z tyłu siedzi się wysoko więc na nogi jest wystarczająco dużo miejsca, nawet dla wysokich osób.
Rzeczywiście na wolnych obrotach silnika nie słychać. Przy wyższych do uszu dociera przyjemny odgłos pracy turbiny.
Jestem mile zaskoczony. dane które podaje producent bez większych problemów można osiągnąć, nawet w zakorkowanej Warszawie. jeden warunek - nie kręcimy silnika pod czerwona kreskę (3000 - 3500max). Na trasie, na 6-tym biegu rewelacja. W ruchu autostradowym bardzo pomocny jest tempomat.
W cenie ok. 73.000 mam samochód (Golf VI Plus) bardzo dobrze wyposażony, z dodatkowymi pakietami (skórzany, lusterka, zimowy itp).
Do tej pory niezawodność 100%, oby tak dalej.
Brak usterek.
Volkswagen Golf Plus I