Ocena kierowcy - Volkswagen Caravelle T5 Multivan Facelifting długi rozstaw osi

Darek S, 13 lat temu
Silnik 2.0 TDI 140KM 103kW
Rok produkcji 2010
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Caravelle T5 Multivan Facelifting długi rozstaw osi 2.0 TDI 140KM 103kW od 2009 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Silnik dynamiczny, dobrze ciągnie nawet w najdłuższej wersji T5
Sam samochód polecam, ale obsługa klienta w serwisie makabryczna - nie sprawdziłem serwisu w mojej okolicy przed zakupem. Ten u mnie najgorszy w jakim do tej pory byłem. Klienta przegania się miotłą.
Silnik cichy dynamiczny, czuję się jak bym jechał osobówką.
Manualna skrzynia biegów przeciętna, biegi wchodzą sztywno, no cóż to ma być sam. roboczy.
Sztywny jak na roboczego vw przystało, zimą 2 razy się zakopałem w niewielkim śniegu. Wymagana duża umiejętność jazdy długim furgonem. Na suchej nawierzchni można się przyzwyczaić. Długie trasy też nie męczą.
Poprawna, nie można się niczego więcej spodziewać. Za lusterka boczne duży plus.
Znam bardziej opływowe auta. Wiatr boczny rzuca nie obciążonym pojazdem nieprzeciętnie. Przy sztywnym zawieszeniu robi się nieprzyjemnie.
Pomimo nadmuchu - klimatyzacji drugi rząd siedzeń unikany przez pasażerów. Samochód tylko do jazdy dla kierowcy i pasażera obok.
Uważam, że miejsca jest bardzo dużo. trochę gorzej ze schowkami.
Nowy samochód na razie sprawuje się dobrze, Jest cichy jak na swoje rozmiary i funkcje. Można w nim rozmawiać - nie trzeba krzyczeć.
Porównując Renault trafic, bo takom jeździłem z silnikiem 100kM to podobne spalanie. A to ma być EURO5 - nie wiem czy tyczy się to zużycia paliwa.
W nowym samochodzie nic nie powinno się psuć i tak jest w vw.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW [l/100km]

7,9