: Uwaga na rozrząd trzeba pilnować, nie polecam więcej jak 80.000
Układ elektryczny
: przewody elektryczne pękają i coś przestaje działać
Gdyby nie te drobne usterki to było by super.
silnk jest ok z drobnymi problemami z przewodami podciśnieniowymi oraz zprzepływomierzem. Zbyt często trzeba wymieniać przewody podciśnieniowe, gdyż auto trci moc i nie wiadomo dlaczego.
Skrzynia działa i działa. Mogła by być bardziej precyzyjna.Brak wycieków nawet przy 750.000 km.
Za dużo sworzni i zbyt często trzeba wymieniać. A do tego tulejki metalowo-gumowe przy przyczepie padają co chwile. Ford lepszy.
Ujdzie.
Wszystko na miejscu.
Tutaj ford mógłby brać przykład.
Jest trochę wąski, a z przodu kierowca i dwóch pasarzerów ma przechlapane.Ford bije na łeb i na szyję.
No cóż. To jest samochód do pracy.
Paliwo wręcz idealnie w stosunku do osiągów i możliwości auta. Ceny części też ok, ale trzeba często je wymieniać, a to jest bardzo źle. Auto ma pracować a nie stać u mechanika.Może jechać ale bardzo denerwują stuki i niedociągnięcia. Pod tym względem ford bije vw.
Nie warta tych pieniędzy co trzeba dać. To tylko legenda. zrobiłem tym autem 750.000 i mam jeszcze dwa podobne i podobne przebiegi. Mam też trzy fordy.
Nie psują się główne elementy. Psują się drobiazgi: przewody podciśnieniowe, przepływomiez, w zawieszeniu sworznie, końcówki drążka i drązki kierownicze (nawet oryginał),instalacja elektryczna na przewodach popękana. Nic poważnego, tylko drobiazgi i to co chwile. To denerwuje. Ford transit po 2000 lepszy.
Nie mam zstrzeżeń.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TDI 102KM 75kW