Ocena kierowcy - Volkswagen Caravelle T4 Caravelle Minivan

Mario, 11 lat temu
Silnik 2.8 140KM 103kW
Rok produkcji 1997
Okres użytkowania: 5 lat
Volkswagen Caravelle T4 Caravelle Minivan 2.8 140KM 103kW 1992-2003 - Oceń swoje auto
Inne : Zaskoczony jestem tym że ma 16 lat i jeździ się doskonale. Polecam takie autko tym co potrzebują przestrzeni, miejsca i komfortu. Auto doskonałe na wycieczki i wakacje.
Nie mam się do czego przyczepić
Posiadam silnik 2,8 VR6 Gdy pracuje na benzynie praktycznie bezgłośny bardzo elastyczny błyskawicznie reaguje na pedał gazu. Zamontowałem ins.gazową i również pracuje równo.
Jedynka bardzo mocna. Dwójka i trójka elastyczna. Czwórka słabiej na niskich obrotach. Piątka do jazdy na trasie.
Przyczepność doskonała. Mały promień skrętu. Doskonale reaguje na ruchy kierownicy.
Cały oszklony więc wszystko i w każdą stronę widać. Siedzi się wysoko co powoduje duży kąt widzenia.
Pamiętamy że to jest BUS.
Wielkość tego silnika powoduje że nagrzewa się bardzo szybko z przodu. Troszkę dłużej dogrzewa tył choć ja mam webasto więc nawet gdy mocno przymrozi to wsiadam do cieplutkiego :-)
Duży i przestronny. Można przemieszczać się bez problemu.
Gdy jedzie się szybko słychać szum powietrza. Pomaga muzyka :-)
W mieście na gazie ok 16/100km. W trasie na gazie ok 13/100km.(do 140km/h) W trasie na gazie ok 16/100km.(od 150km/h) W trasie na gazie ok 20/100km.(od 180km/h)
Zaczep tylnej półki mało stabilny.
Regeneracja wtrysków benzyny. Przeglądy okresowe

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.8 140KM 103kW [l/100km]