Moja wersja to 1.9 Tdi Life z silnikiem o mocy 75 KM. Ogólnie bardzo ładne, wygodne i dobrze wykonane auto. Minusem są cena zakupu oraz koszty przeglądów. Nie polecam również tego słabszego silnika, dołóżcie 6 tys i kupcie wersję 104 KM, ale to moje zdanie, ja lubię mieć zapas mocy pod prawą nogą, codziennie jeżdżę po 100-200 km, często w pełnym załadunku i wyprzedzanie ciężarówek na ciasnej szosie trochę mi zajmuje. Na razie wysoka cena odzwierciedla się w wysokiej jakości tego auta. Na moje potrzeby przydałby się napęd 4x4.
Kultura pracy na poziomie. Osiągi i elastyczność pozostawiają wiele do życzenia. Podczas rodzinnych wyjazdów jest ok, ale w pracy kiedy trzeba coś szybko zawieźć jet już nie najlepiej. Tutaj tylko wersja o mocy 105 KM.
Bardzo dobra, biegi wchodzą lekko.
Auto bardzo dobrze się prowadzi, jest przy tym komfortowe.
Widoczność dobra z wyjątkiem dużych słupków przednich. W czasie pracy zdejmuję tylny środkowy zagłówek - poprawia widoczność do tyłu.
Bez komentarza, jak u Vw.
Moje auto jest wyposażone w klimatyzację. Działa bez zarzutu.
I z przodu i z tyłu bardzo dobrze, duży i ustawny bagażnik.
Przy szybszej jeździe robi się głośno, ale to norma w tych autach.
Zużycie paliwa niewielkie, wzrasta przy załadowanym aucie. Ceny przeglądów wysokie, a przeglądy co 15 tys. km.
Tutaj nie jest ciekawie. Co prawda moja wersja kosztowała 59 tys. netto i ma abs,eds,asr itp., 4 airbagi, pełną elektrykę, regulację fotela i kierownicy, drzwi przesuwne po obu stronach to jednak za sporo rzeczy trzeba słono dopłacać. Klima 4,5 tys zł, lakier met. 1,5 tys, okno w środkowych lewych drzwiach 915 zł (!!!), przyciemniane szyby z tyłu 754 zł, lepsze radio za 600 zł i nagle zrobiło się 70 tys. netto. Plus za seryjny pełnowymiarowy zapas i zasłonkę przestrzeni bagażowej.
Po czterech miesiącach i ww. przebiegu nie zdarzyła się żadna przykrość.
Jw.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW