Ocena kierowcy - Volkswagen Caddy III Caddy Facelifting
Przebieg:
30 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: Samochód jest dopracowany w każdym detalu.
Kupując 2 raz bez wahania wybrał bym ponownie Caddiego -ale raczej z tym 102Km silnikiem, albo 1.6 z gazem !! Uwielbiam nim jeździć
W sam raz do miasta i na krótkie trasy, dość ekonomiczny-ale dodam,że samochód z reguły jest nie obciążony (50kg sprzętu+kierowca)..na trasy (max 155km/h) nie jest zły, ale tylko pustym :)załadowanego trzeba troszkę bujnąć, w górzystym terenie hmm...odpada:/
Bez zastrzeżeń
Żadnych awaria ani kłopotów - mam standardowo ASR I ABS,działają idealnie.
Egzempcja całkowicie przeszklony, super widoczność - żadnego kłopotu z parkowaniem czy cofaniem.Do tego szyby lekko zielone jednak zdają egzamin w lato,mała różnica ale jest.
Bez zastrzeżeń -wszystko tam gdzie być powinno.
Tu jest średnio - samochód nagrzewa się za długo ,ale to wersja kombi wiec nie ma ścianki grodziowej i jednak spora powierzchnia do ogrzania jak by nie było.. w lato klima daje rade.
Schowek nad głową, w podłodze u pasażerów, w drzwiach, pojemniki na kubki w konsoli środkowej, klimatyzowany schowek, itd.. - nic dodać nic ująć. SUPER
Nigdy nie wróciłem zmęczony nawet po podróżny 500km czy 800km przejechanych jednym ciągiem. Polecam regulacje wysokości fotela kierowcy - u pasażera tego nie ma i jest odczuwalna różnica ,ale tylko w długich trasach.
JEst ok. w końcu to nie osobówka. Dodam ,że w porównaniu z np.nowym berlingo i jego braćmi bliźniakami jest wiele ciszej !!
Demonem prędkości nie jest,ale też nie w tym celu był kupiony, w trasach rewelacja, po mieście też. Dodam,że mam ciężką nogę i go nie oszczędzam.
Jeżdżąc delikatnie i wolno spala tyle co nic. Polecam do jazdy z małymi ładunkami i nie chodzi o spalanie,ale o męczenie silnika przy max obciążeniu, który długo nie pociągnie ciągle męczony. Gorąco polecam do wożenia małych ładunków, podróży w 2 osoby itd -do lekkich działań.
30 tys. bez usterek, oby tak dalej.
W porównaniu z tym co oferuje konkurencja... nie ma co narzekać, w końcu to VW za znaczek też trzeba trosze dopłacić.
30 tys km. od nowości - 0 usterek i jakich kolwiek problemów, oby tak dalej.
Absolutnie żadnej
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 TDI 75KM 55kW