Auto b.dobre i bezawaryjne,ale to sedan
więc ma bagażnik z wysokim progiem załadunku,byle szafkę trzeba przewozić w kabinie.
O wycieraczce nie wspomnę.
Dla kogoś,kto lubi sedany to polecam,ale ja wole hatchbacki.
Świetny silnik,dynamiczny i ekonomiczny
przy odpowiedniej eksploatacji nie do zajechania.Trochę głośny na zimno,ale rozgrzany cichy jak dobry benzyniak.
6-cio biegowa,ciężko wchodzą niskie biegi na zimny silniku,po rozgrzaniu ideał.
Audi to nie jest,ale można jeżdzić,nic nie stuka,dobrze trzyma się drogi
Ma dwa mankamenty
-zbyt małe prawe lusterko
-z tegopowodu,że sedany nie mają wycieraczki tylniej szyby ograniczona widocznoć podczas deszczu,zwłaszcza początek jazdy
Wszystko pod ręką
Według mnie zbyt długo nagrzewa się podczas zimy (termostat sprawny),trzeba posiłkować się podgrzewanymi siedzeniami.Wentylacja b.dobra,jest climatronic,jeżeli nie włączasz ekon to nic nie paruje,nawet w deszczu przy 5-ciu osobach
Idzie wytrzymać
Cicho i przyjemnie,6 się przydaje,chyba,że ktoś ma zapędy rajdowe,to przy wysokich obrotach słychać,że jest w tym samochodzie silnik.
Silnik oszczędny i wytrzymały,zużycie paliwa poniżej 6l w cyklu mieszanym.Silnik na pompowtryskach,więc trochę droższy rozrząd i nie tankowanie paliwa w tanich,ale niepewnych stacjach trochę podnosi cenę,ale to niewielka cena za ten silnik,inne ceny normalnie,zależy od warsztatu.Ja preferuje serwis.
Ceny są atrakcyjne jak za takie auto,ale z drugiej strony ciężko jest znaleść dobre auto za dobrą cene nawet w niemczech.Za auto z mojego rocznika i z takim wyposażeniem w niemczech kosztuje 8-10 tyś euro,a u nas 28-30
tyś zł.Część z nich napewno jest w idealnym stanie,ale czy wszystkie? Wątpie.
Brak usterek
Brak usterek