: 1,9TDi 116KM porównując go do sportowej alfy romeo 147 1,9 JTD 116KM) alfa nie dała rady, ja jechałem alfą a wujek borą, po wrzuceniu w Borze 6 biegu nie miałem szans
Bardzo dobry samochód, oszczędny, tanie części, każdy mechanik go naprawi. Kopyto ma w miarę dobre, na trasie na mokrej nawierzchni (opony letnie 205!!) przy próbie szybkiego przyspieszenia przy 1900-3000 obrotów na 3 biegu potrafi zamieszać kołami. Ładniejszy na pewno od Golfa IV, jeśli trafi się na zadbany egzemplarz to będzie hulał i hulał.
Silniczek auta zadbanego równo pracuje, nie ma problemów z odpalaniem zimą. Wystarczy tankować dobre paliwo i nie będzie problemów z wtryskami.
Mój model ma 6 biegową skrzynię. Jest wygodna, precyzyjna.
Autko super trzyma się drogi, dobrze się prowadzi, mój model wyposażony jest w ABS, EBD, ESP co znacznie pomaga na mokrych i śliskich nawierzchniach.
Mam wersję Variant (kombi), widoczność nie będzie jak w sedanie, ale też nie można powiedzieć, że jest źle. Manewrowanie tym autem jest na prawdę proste.
Klimatyzacja szybko radzi sobie z nagrzewaniem auta, wentylowaniem oraz w sekundę radzi sobie z zaparowanymi szybami.
W 4 osoby jedzie się bardzo komfortowo, fotele średnio wygodne, ale to zależy kto co lubi.
W aucie przy 130KM/H, włączonej klimatyzacji można spokojnie rozmawiać po cichu,.
Spalanie świetne jak na autko tej mocy, jednie należy pamiętać o dobrym paliwie w przypadku aut na wtryskiwaczach (116KM).
Elementy są wykonane b. dobrze, nieźle spasowane, jakość może nie ta co w Audi, ale nie ma na co narzekać.
Na razie po za standardowymi wymianami nic nie było majstrowane.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 115KM 85kW