Ocena kierowcy - Volkswagen Arteon Fastback

Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Arteon Fastback 1.5 TSI 150KM 110kW 2017-2020 - Oceń swoje auto
Silnik : Nie spodziewałbym się takiej dynamiki z takim silnikiem
Inne : BRAK
Auto mam ponad rok i przejechane 62.000 km. Piękna biała perła robi wrażenie w dzień jak i w nocy, do tego czarne felgi dodają mu uroku. Silnik 1.5 jak najbardziej wystarczający, dynamiczny, cichy, fajnie mruczy. Wygląd auta odbiega od topornych VW. Bardzo pojemna limuzyna, wygodne, dobrze wyprofilowane fotele, dużo miejsca i ogromny bagażnik.
Jednostka jak najbardziej daje radę, 1.5l 150km w zupełności wystarcza w tym aucie, zwłaszcza gdy nie ma zbyt dużego obciążenia można bardzo sprawnie wyprzedzać, trzeba spoglądać na licznik gdyż nie czuć w nim prędkości jaką się jedzie! Jak najbardziej na plus, zero usterek póki co!
Pięknie, szybko, zawsze w czas zmienia biegi, jak i na eco, taki i na sporcie dynamiczna, najlepsza skrzynia jaką miałem DSG!
Bardzo dobrze trzyma się drogi ale mam wrażenie, że promień skrętu jest ciut mniejszy niż w innych autach!
Pokrywa się lotną rdzą, może widać to bardziej na białej perle ale to wymaga lepszego zadbania, i odpowiednich specyfików
Auto w połączeniu z czujnikami i kamerą 360 stopni, która kilka razy uratowała mnie przed otarciem zdaje egzamin w 100%
Coś pięknego!
Super, cicho, klimatyzacja z regulacją intensywności działania klimatyzacji pomijając regulacje mocy nawiewu.
Wydaje mi się, że nawet największy osobnik powyzej 120 kg nie powinien narzekać na brak miejsca z przodu jak i z tyłu
Powyżej 170km/h robi się głośniej
Spalanie przy cięzkiej nodze dalej w normie
Jedyna uwaga zawieszenie troszkę twarde.
Jedynie światła długie automatyczne szwankują
BRAK

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 TSI 150KM 110kW [l/100km]