przy pierwszym parkowaniu na wstecznym zaczęło smierdzieć sprzęgło i tak zostało do dziś czyli do pierwszego przeglądu . Cztery razy zgłaszłem ale uswiadomiono mnie że tak ma byc i wierzę w to mam pecha . Sprzęgło jest sprawne ale śmierdzi ,/nie zawsze /przy jezdzie na wstecznym. Przy 2000 cos się zagięo czy odpadło i serwis to naprawił w godzinę. W 2012 kupiłem też w salonie identyczną yariskę . Sprzdając ją po 8 latach nie miała żadnej awarii , najmniejszej i z tego co wiem do dzis jest bez awaryjna .Nowa yaris ma mniejszy skręt bo tam gdzie stara parkowałem za jednym podejściem , to nową musze poprawiać. Jeśli by nie te przygody to pewnie poleciłbym kupno i może sam kupił następny model ale teraz już nie . /Sprzęgło nie podlega gwarancji mimo że dzieje się to od pierwszej jazdy / Serwis ok. robię to co powinni i są mili , pierwszy 700 zł.Ten nowy model pali trochę mniej niz poprzedni ja przy mojej delikatnej jeżdzie w trybie mieszanym nie przekraczam 5L
cichszy od poprzednika i trochę mocniejszy
no cóż skrzynia ok. a sprzęgło mam pecha
dobry
ok.
trochę ograniczona w kierunku prawo skos
dobra dlatego kupuję
pozytyw
Dobra
to samochód miejski może być
myślę że większość części ma zamienniki i będą tanie , no może się nie będzie psuć jak poprzedniczka
dobra
zaliczyłem jedną poprawkę w serwisie po 2000 km , no i to nieszczęśliwe sprzęgło w przypadku którego zaczynam wierzyć że to moja wina i przeznaczenie, da się z tym żyć ,mocniejszy zapach powieszę
nie było
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 VVT-i 72KM 53kW