: super wygląd, wysokoa kultura pracy, daje zadowolenie z jazdy, oszczedny
Porównując wyposażenie samochodu oraz całokształt z konkurencją tego segmentu pojazdów- nie jest źle.
Jestem bardzo zadowolony. Ten napęd w tym samochodzie jest dla mnie wystarczający i nie oczekuję niczego więcej (chyba tylko trwałości i niezawodności).Samochód w trasie spisuje się fantastycznie.Jazda jest przyjemnością.6 bieg już dobrze \"ciągnie\" od 80km/h, wyprzedzanie nie stanowi problemu, w razie spadku prędkości możemy wspomóc się 5 biegiem, który dobrze sobie radzi już od 60km/h.kultura pracy i elastyczność jest ok.
Do tej skrzyni i tych przełożeń trzeba się przyzwyczaić i jest pięknie.Biegi wchodzą bardzo precyzyjnie i lekko, z odczuwalnym kliknięciem, co mi się bardzo podoba.
bardzo wygodnie się prowadzi,precyzyjny układ kierowniczy, dobrze tłumi nierówności,nic nie stuka, nie trzeszczy - w kabinie, przy umiarkowanej prędkości, jest wyjątkowy komfort. Jak na tę klasę pojazdu - wrażenie- jakby się jechało Aurisem.
widoczność bardzo dobra do przodu i na boki, lusterka boczne duże, pomagają przy cofaniu
siedzenia bardzo wygodne, dobrze wyprofilowane,dzięki pełnej regulacji fotela po stronie kierowcy i kierownicy, każdy powinien być zadowolony z pozycji tam zajmowanej. Wszystkie przełączniki są w zasięgu ręki, również obsługa systemu audio nie sprawia problemu, tym bardziej że sterowanie jest również w kierownicy.Jednym słowem jest dobrze.
tutaj bez zastrzeżeń: ogrzewanie grzeje super natomiast klima(manualna) chłodzi czyli działa - jeszcze nie miałem okazji tak naprawdę jej sprawdzić ze względu na pogodę.
Jak na auto o tych gabarytach lepiej nie trzeba.
Z przodu extra, a z tyłu, dla dwóch osób, tez jest bardzo wygodnie.
Naprawdę jest dobrze, w kabinie jest cicho i przyjemnie, jazda z umiarkowaną prędkością tym autkiem jest dla mnie relaksująca. Osoby z tzw. \"ciężką nogą\" o bardziej sportowych aspiracjach mogą mieć odmienne zdanie.
W mieście, w marcu 2012r., średnie zużycie nie przekroczyło 6,5/100km
Trasa 560km: średnio wg/komputera: 5/100, natomiast mój pomiar metodą pełnego zbiornika: 5,2/100km.
Dane t trasy: Prędkość 110km/h, 6 bieg, niecałe 3000 obrotów silnika, zużycie: 5,4/100km.
Moje pierwsze odczucie dotyczące zużycia paliwa, biorąc pod uwagę moc silnika, jest pozytywne.
Zobaczymy, co będzie dalej.
Wybrałem go spośród wielu, wcale już nie takich małych samochodów. Zwracałem uwagę na wszystko.
Wygrał... - mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie, dlatego daję mu ocenę ogólną 5.
Samochód nowy - póki co jest ok.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.33 Dual VVT-i 99KM 73kW