: Dobrze się prowadzi. Świetny system kontroli trakcji.
: Po 100 tyś. nie tyle spala, co żre olej.
Poza silnikiem nic się nie zepsuło. Jeszcze przed przekroczeniem 100 tyś. km silnik zaczął stopniowo brać olej, ostatecznie przebijając 1l na 1000 km. Konieczny był remont. Wybór w tym roczniku modelowym był między silnikiem 1.33, który zdycha od nagaru, albo 1.0 - trzęsącym na wolnych obrotach całym autem z tendencją do pożerania oleju... Wspaniała alternatywa! Auto kupiłem 3-letnie z przebiegiem ok. 60 tyś, olej zmieniałem regularnie co 10 tyś. Po naprawie silnika uznaliśmy, że nie ma sensu auta sprzedawać i w ten sposób służy nam nadal.
Nie tyle niska, co bardzo niska kultura pracy. Na wolnych obrotach wibracje przechodzą do wnętrza samochodu. Podczas jazdy wibracje ustają. Spalanie oleju. Relatywnie niskie zużycie paliwa. Za co ta jednostka otrzymywała nagrody???
Krótkie przełożenia, precyzyjna. Czasami niewielkie kłopoty z wrzucaniem wstecznego.
Prowadzi się bardzo dobrze. Zawsze jak na sznurku. Bdb system kontroli trakcji.
Powłoka lakierowa ujdzie. Niestety pojawiła się korozja na elementach układu zawieszenia. Osłony hamulców przednich to jakieś rdzewiejące blaszki.
Na tle dzisiejszych trendów widoczność jest dobra, choć kamera cofania znacząco ułatwia życie.
Jakość materiałów od przeciętnej do marnej, ale wszystko jest przemyślane i wygodne w użytkowaniu. Proste przemyślane manetki i pokrętła. No może poza gniazdkiem USB ukrytym w schowku...
Klimatyzacja nieco obciąża silnik, ale jest efektywna.
Wnętrze bardzo przestronne, również dla pasażerów z tyłu. Pozycja za kierownicą wygodna.
Dramat, właściwie wyciszenie nie istnieje. Wystarczy posłuchać zamykania drzwi - jak w żuku. Powyżej 100 km/h nie słychać własnych myśli.
Niewiele się psuje, ale jak już coś, to silnik...
Fatalny silnik nie uzasadnia wyższej ceny samochodu względem konkurencji.
Wytrzymałe amortyzatory. Samochód nie zawiódł, nawet wtedy, gdy oprócz 6l /100 km benzyny palił litr oleju na 1000 km ;-)
Spalanie oleju przez tą 3-cylindrową kosiarkę i kosztowny remont prowadzą do wniosku, że jakość toyoty to tylko legenda.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 VVT-i 69KM 51kW