Najlepsze auto z klasy B. Trochę droższe od konkurencji (zwłaszcza w wersji 1.4 D4D), ale jest warte każdej złotówki.
Najważniejszy argument - NIEZAWODNOŚĆ. To auto się w ogóle nie psuje! Argumentem przemawiającym za tym niech będzie chociażby bardzo słaba dostępność używanych części zamiennych.
Silnik 1.4 D4D jest bardzo dynamiczny i dobrze radzi sobie zarówno w mieście jak i na trasie. Jest to auto idealne dla młodej pary bez dzieci.
Największą wadą jest wysoka cenna części zamiennych oraz słaba dostępność używanych części.
Dynamiczny, oszczędny, niezawodny. Te trzy słowa właściwie by wystarczyły. Spalanie na trasie poniżej 4.5 l robi wrażenie. Łańcuch rozrządu - nie do zajechania. Tak naprawdę silnik jest bezobsługowy.
Jedyną "wadą" jest dość mała moc, przez co na autostradzie prędkość powyżej 130 km/h osiąga wysokie obroty i zaczyna zżerać olej.
W mojej wersji - 5 biegowa. Bez zarzutów, płynna zmiana biegów.
Zawieszenie jest w porządku (nie jestem fachowcem, ale przyjemnie się jedzie). Z kolei przyczepność mogłaby być lepsza. Z powodu małego rozstawu osi, niskiej masy i dość wysokiej budy auto łatwo wpada w poślizgi. Sam w taki wpadłem i uszkodziłem felgę i łożysko. Trzeba uważać.
Rocznik 2006 - zero korozji, bez zarzutów.
Fajne, duże lusterka, dobra widoczność.
Po aucie klasy B nie ma co oczekiwać cudów. Plastiki potrafią trzeszczeć podczas jazdy. Radio niestety tylko na płyty CD.
Dużą zaletą jest za to mnogość praktycznych schowków.
Auto ma malutki bagażnik, dzięki czemu jest sporo przestrzeni dla pasażerów. Kierowca o wzroście 190 cm bez problemu komfortowo może prowadzić to auto.
Silnik jest cichutki i bardzo przyjemnie pracuje, jednak na autostradzie przy obrotach powyżej 3k zaczyna dość mocno szumieć.
Bardzo niskie spalanie, mały silnik - tanie OC, niezawodność.
Auto jest warte swojej ceny.
Brak.
Brak.