Jest to idealny samochod do miasta (a takiego wlasnie szukalismy) szczegolnie z tym silnikiem. Wybierałem pomiedzy fiesta (zbyt droga i duze spalanie), nowym polo (ładny srodek, ale z zew bez polotu), suzuki swift(maly bagażnik), hondą jazz (przesadzili z ceną i zero rabatu), hyundai i20 (bardzo fajny samochodzik w najwyżej wersji style), ale że to mial byc samochod dla zony wiec ona miala decydujący głos,a po jazdach probnych żona wybrala yarisa.
super - bardzo cichy, bardzo elastyczny na 3 biegu to mozna chyba jezdzic caly czas w miescie bez zmiany biegów
rewelacja - krotkie przełożenia i 6 biegow, nic nie chaczy
nie tak dobrze jak moj ford, ale nie jest zle
widocznosc przecietnie- ma szczescie to maly samochod wiec zalezy od kierowcy, moja zona sie przyzwyczaiła po 2000 km a ja praktycznie od razu
prawie doskonale - jedynie do czego sie moge przyczepic to do przycisku sterujacego komputerem powinien byc blizej kierownicy
super
rewelacja maly z zewnątrz duzy w srodku, to chyba dzieki wysoko ustawionymi siedzeniami, super sprawa z przesuwną kanapą
na biegu jalowym trzeba uwazac zeby nie probowac zapalic juz uruchomionego samochodu, cisza cisza i kropka
zawsze moglo by byc lepiej, ale nie jest zle
zawsze moze byc lepiej, ale 49 tys po rabacie za auto b. dobrej wersji SOL i z tym silnikiem to calkiem niezle
na razie nic i oby tak dalej
na razie nic i oby tak dalej ale to na razie niewielki przebieg
- zużycie paliwa dla silnika 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW