Idealny samochód do codziennego użytkowania: praca-dom-zakupy. Niezawodność gwarantowana - sprawdzona w poprzednich modelach. Sylwetka przyciąga wzrok zarówno kobiet jak i mężczyzn. Ogólnie polecam.
Elastyczny, b. dobry dla tych, którzy preferują normalną jazdę, jak i dla amatorów dynamicznej jazdy.
Bez zastrzeżeń.
Zależy co kto lubi -jeżeli wolicie sztywniejsze zawieszenie to OK. Prowadzi się bezpieczne, dobrze trzyma się drogi.
Bez zatrzeżeń.
Wszystko na swoim miejscu (bardzo szybko można przyzwyczaić się do wyświetlacza głównego oraz układu przełaczników).
Bez najmniejszych zastrzeżeń.
Z przodu OK. Z tyłu nie wiem, ale jak narazie nikt nie narzekał.
Dobrze, ale po przekroczeniu 100km/h mogłoby być ciszej (choć trzeba przyznać, że silnik ma bardzo przyjemny odgłos pracy, co pozytywnie wpływa na ogólne wrażenia w czasie jazdy nawet powyżej 100km/h).
Na razie mogę wypowiedzieć się tylko o spalaniu - średnio ok. 6,9/100 przy jeździe miasto/poza miastem: 50/50.
Wydaje się drogo, ale gdy rozglądałem się za nowym samochodem okazało się, że w miarę dobrze wyposażone auto musi trochę kosztować - niezaleznie od marki. Ostatecznie stanąłem przed wyborem YARIS II, czy nowy Opel Corsa jednak porównanie ceny, wyposażenia i ewentualnych dopłat do wielu rzeczy, których brakowało w Oplu, a które YII miał w standardzie (np. komputer pokładowy) - wygrał YARIS.
Jak dotychczas (2 m-ce) b. dobrze. Drobiazgi, które trochę irytują to: przesuwający się dywanik pod pedały (gumowe dywaniki nie mają zatrzasków do umocowania w podłodze w specjalnie przygotowanych otworach); bardzo szybko brudzi się tył samochodu (chyba będę musiał założyć chlapacze).
Jak dotychczas (2 m-ce) b. dobrze.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i VVT-i 86KM 63kW