Silnik żwawo purusza autem, tylko jest słabo wyciszony.
Czasem haczy wsteczny, ale ogólnie ok.
W biegi nie trafiam raz na pół roku.
Dałbym nawet 4,5 ale nie można. Trochę za twardy, ale pewny na drodze i baaaaardzo zwrotny.
No cóż grube słupki, ale za to bezpieczniej. Między 3,5 a 4.
Myślę, że tu można ocenić więcej niz dobrze. Wszystko pod ręką i w zasiegu wzroku. Inny wyświetlacz? - tak naprawdę po tygodniu nie ma znaczenia, jedynie sygnalizacja poziomu paliwa pozostawia wiele do życzenia, a rezerwa jest za słabo sygnalizowana.
W porządku.
Tu 4 jest trochę na wyrost. Dla kierowcy i pasażera miejsca jest wystarczająco. Niestety tylna kanapa jest za krótka o jakieś 5 cm, no i te durne wybrzuszenie na środku - antywygodne.
Do 90 km/h ok, powyżej trochę za głośno.
Ocena 4 jest bliższa prawdy. 3 byłoby krzywdzące.
Tu przecietnie, bo auto bylo drogie, ale mam nadzieję, że z wiekiem pewne zalety przeważą (solidność, bezawaryjność ???)i za kolejne 3 lata postawię 4.
Parę mało istotnych pierdół. Najbardziej wkurzają mnie trzeszczące wycieraczki i myślę, że wynika to z ich konstrukcji. Wymiana na nowe nie pomaga.
4 ale jest małe ale!
Kontrolka awarii silnika zapaliła się po 2 latach - do wymiany pompa i katalizator. Fotel kierowcy sam opadał do najniższej pozycji już po 50-100 km przebiegu - wymieniono w ramach gwarancji teraz nie opada, ale aby go opuścić z górnego skrajnego położenia w dolne skrajne należy poruszyć dźwigienką jakieś 25 razy, a w górę tylko 6 ???. Wymiana poszycia przedniego fotela pasażera - akcja serwisowa w okreslonych modelach Yarisa (też na gwarancji). No i teraz przyszło pismo o wymianie obudowy przy pasach bezpieczeństwa, bo grozi wybuchem w skrajnych przypadkach - to też akcja serwisowa, dla wybranych modeli. Ja mam auto z poczatku serii produkcji, po tem bylo podobno tych problemów mniej. Nie mniej jednak po tym długim opisie zmieniam ocene na 3 (Fiat dostałby 4, ale Toyota lider bezawaryjności i jakości tylko 3).
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i VVT-i 86KM 63kW