Układ hamulcowy
: Bardzo dobre hamowanie awaryjne nie raz mnie uratowało... odpukać w nie malowane ;)
Przeniesienie napędu
: Jedynie co to AKCJE SERWISOWE wymiana dwóch półosi wraz z przegubami z wersji 1.0 na 1.3 są mocniejsze i bardziej trwałe. Wszystko w ramach gwarancji.
Nie zalecam zakładania świec irydowych. Poza tym jak na razie nie narzekam. Następnym razem kupię 1.4D fajne spalanie no i moc.
Brak zastrzeżeń
poprzednik "ovo"który wypisuje same brednie o układzie jezdnym to chyba jeździ samochodem sprowadzonym i na dodatek bitym u mnie od momentu z salonu ok aż się sam zdziwiłem ze tak super się prowadzi i jak na razie ok
Czasem przeszkadza słupek przedni od strony kierowcy podczas manewru w lewo czasem można nie zauważyć pieszego jak za szybko się wjedzie na skrzyżowanie ;)ale ok
Brak zastrzeżeń!!!!! Fajna sprawa z tylną kanapą dzieloną i przesuwną
Brak zastrzeżeń
Brak zastrzeżeń, nawet rewelacja jak na taki mały samochodzik miejski
powyżej 120km/h jest troszkę głośno ;)
W mieście z dwiema osobami oraz zakupami potrafi spalić 4.85 litra benzyny nie przekraczając 90 km/h jak na 1.0 litrowy silnik nie jest tak źle.Poza miastem potrafi spalić na trasie 4.5 litra do 120km/h w porywach. Przeglądu 60.000 km nie polecam jest chyba że kogoś stać to duży przegląd a kosztuje prawie 1000zł z czego 600 to robocizna ;)
Jak na podstawową wersje nie jest drogo kupując skodę fabie musiałem dopłacić do zapalniczki, a to już przesada ... tutaj jest o niebo lepsze wyposażenie w standardzie ABS EBD BA itp.
Wymiana siłowników klapy na nowe i mocniejsze jeden to koszt 200zł. Wszystko w ramach gwarancji.Teraz nawet przy -25 C klapa sama się otwiera jak w lato ;)
Brak zastrzeżeń jeździ z punktu A do punktu B i to się liczy ;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 VVT-i 69KM 51kW