Ocena kierowcy - Toyota Yaris II Hatchback 3d

Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 5 lat
Toyota Yaris II Hatchback 3d 1.4 D-4D 90KM 66kW 2005-2011 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : nie mam sie do czego czepiac, turbodziure ma praktycznie kazdy mały diesel
Ja osobiscie nie dałbym ok 50 tys za tego diesla. Szkoda kasy, mozna kupic naprawde duzo lepsze auto. Srodek tragedia, plastiki masakryczne. Widac tandete. mały bagażnik, utrudniona wymiana zarówek, bardzo drogie czesci i przeglądy. ogólnie nie polecam. Prywatnie jeżdzę Peugeotem 307 hdi i kazdy powie ze francuz itd. Jak patrze w porównaniu do yarisa to obsługa i czesci kosztują sporo mniej a i tak nic sie nie psuje.
W miarę cicho, rano już dymi przy zapalaniu. Oczywiście turbodziura ale idzie sie przyzwyczaić. Generalnie na motor nie mogę narzekać, nie było z nim problemów.
Długi skok lewarka, wsteczny lubi zgrzytać. Przydałby sie 6 bieg. Dziwne i cieżko pracujace sprzęgło, stuki i szarpniecia podczas szybkiej zmiany biegów
Twardawe zawieszenie, mało awaryjne, dopiero po 150 tys km wymieniłem jakieś gumki stabilizatorów. Zawieszenie jest głośnawe przynajmniej w moim aucie
jest ok, spore lusterka,
w zasadzie wszystko pod ręką, nie ma co narzekać
klima ok, ogrzewanie też ale diesel strasznie długo łapie temperaturę
ok, ale fotele nie za specjalne, po kilku godzinach plecy bolą, trzymanie boczne do baani
tylko przeciętnie, diesel jako sam silnik moze nie jest taki glosny ale ogólnie w srodku słychac szum powietrza, plastiki trzeszczą
szczerze patrze na ilosc kilometrów na jednym zbiorniku. na 42 l przejeżdzam srednio po miescie ok 700 km, rekord w trasie to ok 950 km
w sklai od 1 do 5 dam 2 z minusem szkoda kasy na to auto
psuło się sporo dupereli, fotel kierowcy zapadł się, plastyki stukaja i trzeszcza, deska trzeszczy, fotel skrzypi, plastyki maja spore szpary, niedokładne spasowanie, zderzaki sie opuszczają z tyłu i z przodu.
Wymiana żarówek z przodu i w tyle to masakr, jakis kretyn to zaprojektował to niech teraz wymieni zarówkę. masakra padło sprzęglo przy ok 140 tyś km. na drodze nigdy nie stanał, poważnych usterek w sumie nie miałem

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW [l/100km]

4,8