Ocena kierowcy - Toyota Yaris II Hatchback 3d

Silnik 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Toyota Yaris II Hatchback 3d 1.0 VVT-i 69KM 51kW 2005-2011 - Oceń swoje auto
Inne : Z tym autem na prawdę nic się nie dzieje. Przesiadając się do aut z innych koncernów człowiek przeżywa szok jak co chwilkę atakują go jakieś niespodzianki. A tutaj nic tylko wsiadać i jeździć! Nie chcę innego samochodu.
Jeśli nie szukasz niesamowitych wrażeń z przyspieszenia ale oczekujesz auta na którym możesz polegać w każdej sytuacji to jest to właśnie Yaris.
Chciało by się więcej mocy ale to nie ten samochód ;) Niemniej nie ma z nim żadnych kłopotów.
Precyzyjne działanie bezproblemowo, bardzo często brakuje jednak 6 biegu.
Z uwagi na słabo dociążony przód należy uważać na podsterowność na śliskiej nawierzchni
Jak to w kompaktach
Jak na auto takich wielkości to miejsca jest OGROMNIE dużo ;)
Mogło by być ciszej ale nie można się czepiać
Z niepokojem podszedłem do instalacji gazowej. Każdy mówił że do tak małego silnika to kompletnie nie warto zakładać instalacji gazowej. NIE PRAWDA! Jeździsz tanio? Może być jeszcze taniej. Gaz w Yarisie sprawuje się rewelacyjnie, zamontowana instalacja to STAG 4+ z 5 letnią gwarancją. Mimo małej mocy samochodu nie ma odczucia spadku jakiejkolwiek mocy. Przełączanie się na gaz jest niezauważalne. Wszystkim gorąco polecam bo warto. Jeśli chodzi o spalanie to przy "ciężkiej nodze" o ile o takiej można mówić w przypadku tego samochodu to nie przekracza ono 8L/100km. Średnio spalanie jeżdżąc po mieście to ok 7-7,5L/100km.
Przez 150 000 km praktycznie tylko materiały eksploatacyjne. Nie zdarzyło mi się abym musiał coś dodatkowo wymieniać. Jestem pod wrażeniem.
Nie ma takich!

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.0 VVT-i 69KM 51kW [l/100km]