Ocena kierowcy - Toyota Yaris I

Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 5 lat
Toyota Yaris I 1.4 DI 75KM 55kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : niskie spalanie
Silnik to największy plus tego samochodu, jest dynamiczny(oczywiście w miarę możliwości, zrobiłem tym samchodem 115 tys. km nie miałem ani jednej usterki silnika)
Żadnych problemów nie miałem biegi wchodzą ładnie i plynnie
Na polskich drogach po 115 tys. końcówki się już wypukały, ale chyba nie do końca jest wina auta
Z przodu są duże okna jeżeli chodzi o tył nieco duży słupek jednak praktycznie za szybami nie ma już nawet kawałka zderzaka co pozwala parkować do samej przeszkody.
Nie mam problemów z wentylacją, trzeba tylko z raz na dwa lata filtr pyłkowy wymienić.
Z przodu dla mnie wystarczy (185 cm wzrostu)tył jak na tak małe auto wygląda dobrze dla osób do 180 cm i tylko 2.
nie wiem jak u was ale u mnie powyżej 3 tys obrotów słychać jak by grzechotkę- ale poza tym wporządku
Zuzycie paliwa od 4,5 do 5,5 - przy czym 5,5 to trzeba na autostradach po 160 pomykać/ rekord to 3,9 l na całym baku ale to tylko trasa i 100 km/h
Jest troche droga jak na swój komfort- małego auta
Mój egzemplarz jest powypadkowy miałem w zwiazku z tym pare napraw zamknęło sie w 3 tys. zł
Nigdy nie miałem żadncyh usterek które unieruchomiły by auto, eksploatacyjnie wymieniłem teraz 120 tys. km pompe wody i regeneracja alternatora, troche zaczeły piszczeć na niskich obrotach

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 DI 75KM 55kW [l/100km]

4,7