: silnik to majstersztyk japonczykow ...powyzej 5.5 tys.obrotow sprawia ze rece drza na kierownicy
nie wiem co japonczycy mysleli wkladajac tam silnik 1.5 ?
moze to nie jest rakieta ale 8.5 do setki i predkosc max 205 na felgach 15 i oponach 185/55 to po prostu... rece drza na kierownicy - to jest mala rajdowka w tej klasie i w tym roczniku za rozsadne pieniadze - idealny do miasta spalanie w ok. 7 litrow jazdy mieszanej . w trasie ok.6 litrow wiec gazowac nie trzeba . ..taki szybki wozek na zakupy i podwozenie dzieci do szkoly . w trasie sprawdza sie znakomicie na zakretach jak i na prostych... to nie jest zwykly yaris - to jest yaris ts - z innymi nastawami zawieszenia , stylistyka i innymi *******ami gdzie w momencie sprzedazy w 2004 r kosztowal ok 60 000tys.zl - za ta kase mozna bylo kupic wieksze auto ... z tym ze japonczyk ow po mechanikach nie jezdzi bo sie nie psuje ... mam go dwa lata i fasynacja nie przeszla - mam banan na twarzy- moze jest maly, ciasny, niepakowny ...sa wieksze lepsze auta ale ten wynagradza mi spalaniem trwaloscia i wszystkim tym co w miescie potrzebne ...
trwalosc,niezawodnosc - japonczyk z krwi i kosci - maly samuraj bardzo wytrzymaly . dobrze znosi trudy miasta , niska masa wlasna nie niszczy zawieszenia a konstrukcja silnika pozwala na wiele - vvt-i
jak na wozek miejski - biegi wchodza pewnie , sa krotkie ale dzieki temu mozna szybko sie przemieszczac po ulicach. z wyprzedzaniem czegokolwiek nie ma problemu
gokart - nie za sztywny - nie za mieki - zakrety mozna zbeirac szybko i pewnie - tam gdzie wiekszosc zwolni ty przyspieszysz
troche mala widocznosc przez slupek przedniej szyby i na boki - albo mam zle ustawiony fotel kierowcy - poza tym w normie jak w kazdym samochodzie tej klasy
wszystko na swoim miejscu - pod reka nie za duzo w sam raz
klima manualna ale chlodzi -zima nie zmarzlem bo nagrzewa sie szybko
znosna jak na male auto - jestem pod wrazeniem
do 120 km / h jest dobrze potem jest coraz glosniej - ale te wycie silnika nie jest drazniace dla uszu tylko nawet przyjemne
bardzo niskie - spalanie w ruchu miejskim ok 7 litrow pb - trasa ok 6 litrow pb -jazda przepisowa . mechanicznie nie wiem bo nie jezdze po mechanikach - przeglady przechodzi bez zastrzezen
za ta cene - to uczciwa cena 2004/2005 15000-16000 tys.zl
biorac pod uwage to ze auto nie psuje sie - ceny yts na zachodzie z tym przebiegiem zwalaja z nog
brak usterek
brak usterek