: vin wskazuje na produkcję w Japonii, niezawodne i naprawdę bezawaryje auto
: Blaszki raczej cienkie, podatne na wgniecenia
nie będę się rozpisywał to naprawdę najlepsze auto jakim jeździłem do tej pory. Następne to będzie Yaris verso z takim samym silnikiem 1,3 bo nas nie zawiódł a rodzinka się powiększa.
Mój japończyk (vin JTDJW...) to bez wątpienia najlepsze auto jakim jeździłem do tej pory. Kupiony we Francji ale wyprodukowany w Japonii!!! To naprawdę ma ogromne znaczenie bo francuskie yarisy już nie sa takie bezawaryjne. Wierzcie mi przez 4 lata tylko przeglądy, wymiana olejów i filtrów. ZERO napraw! ostatnio pojawił się \"check engine\" wystarczyło przeczyścić przepływomierz powietrza i znów silnik nabrał życia. Koszt? instrukcja w internecie za darmo, benzynki kilka kropli, patyczek do uszu i zrzucić klemę by wykasować \"check\'a\"
Biegi stawiam 4 tylko dlatego, że mi czasem skrzynia \"zagrała\" ale to z mojej winy bo służbowo jeżdżę corsą więc kwestia przyzwyczajenia. Żona zawzsze głaciutko więc fukała na mnie gdy tylko coś zaskrzypiało
Auto prowadzi się cudownie. Trzyma się jezdni poza tym fajny promień skrętu.
stawiam tylko 4 bo brat narzeka na kiepską widoczność z tyłu, Ja korzystam z lusterek (również z wstecznego) więc nie zauważyłem problemu poza tym widoczność z przodu - rewelacja.
sporo schowków i zawsze coś mam pod ręką. szczególnie te przy środkowej części kokpitu to świetny pomysł.
Grzeje szybko i wystarczająco.
tylna kanapa przesuwana więc siedzący tam mogą sobie dostosować.
przy obrotach do 3000 auto cichutkie, później wiadomo, coś za coś.
Bardzo cieszy spalanie. Ja wyrabiałem się w 5,6 ale żona w 5,2. Gdy zapali się kontrolka braku paliwa auto przejedzie nie więcej niż 80km. nie zrobi setki - pamiętajcie o tym bo ja nie wiedziałem.
Moje auto warte jest w 2011r jakieś 12-13tys zł bo z klimą i w silniku 1,3 (najlepszy) więc za te pieniądze otrzymujesz więcej niż się spodziewałeś. Zyskujesz spokój, nie musisz znać wszystkich mechaników w okolicy ani odkładać kasy na remonty. Ten japończyk jest naprawdę cudowny.
łatwo rysują się plastiki np. kokpitu. Poza tym tu NIC się nie psuje.
nie odnotowałem poważnych usterek. Tu nic sie nie psuje.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 86KM 63kW