Bardzo przyjemne, nieduze autko oferujace jednak sporo przestrzeni wewnatrz. Jak dla mnie to troche za slaby silniczek, ale jesli komus nie zalezy na osiagach to z pewnoscia doceni jego niskie zuzycie paliwa. Dosc drogie czesci zamienne, na szczescie rzadko cos sie psuje. Trzeba uwazac na bardzo miekki lakier (metallic) - silniejszy nacisk podczas mycia i juz sa rysy. Samochod idealny dla 2 osob. Dodam, ze moj egzemplarz to oryginalny japonczyk - znacznie lepsza jakosc wykonczenia niz w obecnym modelu skladanym w Europie.
Troche slaby jak dla mnie. Przyspiesza dopiero od ok. 3500obr/min. Dosc glosny przy wyzszych obrotach. Ale da sie jezdzic, chociaz zeby bylo dynamicznie trzeba go wysoko krecic.
To jeden ze slabszych elementow auta. Problemy z wrzuceniem wstecznego - czesto towarzyszy temu zgrzyt. Czasem problem z wrzuceniem 2, ale moze to wina synchronizatora.
Wlasciwie zadnych zastrzezen. Autko jedzie jak po szynach, doskonale trzyma sie drogi. Pewnie pokonuje zakrety, precyzyjny uklad kierowniczy.
Slabo. Do przodu jeszcze w miare OK. Na boki gorzej. Do tylu tragedia. Malutkie boczne szybki i niewielka tylna powoduja, ze trzeba jezdzic na wyczucie i wspomagac sie lusterkami zewnetrznymi. Ale po pewnym czasie mozna sie przyzwyczaic.
Wszystko jest na swoim miejscu. Mnostwo porecznych schowkow. Jest bzyczek gdy zostawimy wlaczone swiatla. Niewielkie zastrzezenia do kierownicy - w najnizszym polozeniu jest nadal dosc wysoko. Przelaczniki na swoim miejscu. Niestety na nierownosciach trzeszcza plastiki. Bardzo denerwujacy jest brak ogranicznikow w drzwiach - po otwarciu leca do ok.90 stopni.
Jest dobrze. Jak zimno to grzeje, jak cieplo to niezle dmucha. Niestety bez klimy trudno mowic o komforcie :(
Idealny samochod dla 2 osob, ewentualnie plus dziecko. Z przodu zadziwiajaco duzo miejsca - jak w samochodzie o klase wyzej. Z tylu raczej dlugo podrozowac sie nie da, ale 2 osoby sie zmieszcza.
Wg mnie nie jest najgorzej. Silnik nieco halasliwy, ale mozna to wytrzymac.
Najmocniejszy punkt samochodu. Bardzo ekonomiczne autko. Jestem bardzo milo zaskoczony niskim spalaniem. W miescie zamykam sie w 6-6,5l, na trasie mozna zejsc nawet ponizej 5l. Przy bardzo dynamicznej jezdzie mozna dojsc do 7,5l, ale wiecej wykrecic juz trudno. Czesci niestety dosc drogie, ale za to malo co sie psuje.
Oferuje sporo, ale i niemalo kosztuje. Za to stosunkowo nieduza utrata wartosci. No coz - za luksus sie placi ;)
Z drobiazgow, to zepsul mi sie centralny zamek. Poza tym nic sie nie dzieje.
Nie wiem czy to powazna usterka, ale to czesta przypadosc tego modelu - wyciek oleju spod pokrywy rozrządu. Koszt naprawy wg ASO to ok. 400zl. Poza tym,
jak na razie (7 miesiecy, 8tys. km), juz nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 16V 68KM 50kW