Ocena kierowcy - Toyota Yaris I

Silnik 1.0 i 16V 68KM 50kW
Rok produkcji 2002
Toyota Yaris I 1.0 i 16V 68KM 50kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Inne : Trwałość
Jest głośne, czasami ciasne (gdy chce zabrać wiecej osób niż wspomniena żona i ja), jest w nim gorąco latem (brak klimy)ale ZGRZESZYŁBYM gdybym napisał że jest złe. Takiego właśnie auta szukałem i jestem zadowolony zarówno z zakupu jak i eksploatacji Przyznam że pokochałem to auto,a fakt że praktycznie jeździłem nim tylko ja sprawia że go nie sprzedam i ma nadzieje że doczeka starości w moim garażu :)
Silnik to typowa wiertareczka lubi wysokie obroty.Zaczyna żyć pow 3,5 tys obrtotów. Elastyczność nie jest za dobra ale to typowe dla takich jednostek. Uwielbiam jak tyka na niskich obtotach. Trzeba o niego dbać nie załować dobrego oleju i benzyny
W porządku, wsteczny czasami zazgrzyta, ale da sie przeżyć
Zależy kto czego oczekuje. Ja oczekiwałem trwałości i prostoty w naprawie. Moim zdaniem sprawdza się w polskich warunkach
W porządku
Lubie centralnie uieszczony wyświetlacz choć miałem obawy
Gdyby moje autko miało klime błoby idealne. Wentylacja jest bardzo dobra i doskonale sobie radzi. Odparowywanie wilgoci jest szybkie co przydaje się zwłaszcza na krótkich trasach
Ile przstrzenie każdy widzi. Dla mnie w tej chwili wystarczjąco. Ja i żona :) Super patent z przesuwną kanapą
Powyżej 110 robi się głośno, to cena ciskania auta. Przy 90 jest w porządku
Na trasie najmniej to 5.5 l w mieście około 6.5 Generalnie w mieszanej jeździe oscyluje wokół 6 l/100km. Jak dla mnie jest to dobry wynik Wymieniam olej co 10 tys 2 razy płyn hamulcowy, raz wymieniłem płyn chłodniczy i raz w skrzyni biegów oraz klocki i świece, jeszcze pióra wycieraczek ;) Niewiele jak na 4 lata i 65 tys km Ponadto auto się nie psuje a to już dużo
Auto warte swojej ceny
Za to To auto kocham. Odkąd go mam a zrobiłem nim ok 65 tys km. NIC !!!Wszystkie naprawy auta wynikały z mojej winy lub złodziei :)otarcie, wgniecenie zderzaka o zaspę, zahaczenie przyczepką oraz próba kradzieży wycieracki tylnej szyby :)
Jak wyżej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 16V 68KM 50kW [l/100km]