: Mala pojemność lecz całkiem żwawy silnik do jazdy miejskiej.
: Tłumik środkowy
Auto oceniam na dobrym poziomie pod względem wykonania jak i niezawodności.
Silnik jak do tej pory bezawaryjny. Standardowy serwis i jak do tej pory bez usterek.
Dźwignia zmiany biegów jak zabawce ale można się przyzwyczaić po dłuższej chwili.
Prowadzi się bardzo dobrze w mieście. Parkowa mozna tym samochodem niemalże w każdym miejscu. Natomiast jazda po trasie przy większym wietrze z boku jest odczuwalna. Trzeba często korygować tor jazdy.
Bardzo dobra widoczność z każdej strony.
Wnętrze samochodu wykonane całkiem dobrze jak i spasowanie elementów na dobrym poziomie. Obicia foteli niestety wykonane z mało trwałego materiału. Zalecam zakup pokrowcy. Po takim przebiegu samochód posiada liczne przetarcia (widoczna gąbka) szczególnie na fotelu kierowcy.
Nie mam zastrzeżeń co do działania żadnego z tych elementów.
Samochód jest mały ale wystarczający nawet na dłuższe podrożę dla pary lub rodziny z jednym dzieckiem. Większa przestrzeń z przodu kosztem przestrzeni podróżujących z tylu. Dużym plusem przesuwana tylna kanapa co daje nam możliwość powiększenia przestrzeni bagażowej o kilka cm.
Przy jeździe po powyżej 90km/h samochód przenosi do wnętrza kabiny duza ilość hałasu. Wystarczająco cichy w jeździe miejskiej.
Średnie spalanie na poziomie 6.5l. Co do napraw największą usterka była wymiana układu wydechowego łącznie z katalizatorem gdyż modele z lat 99-01 posiadaj zintegrowany katalizator z tłumikiem środkowym. Przez 3 lata wymieniłem jeszcze akumulator gdyż padł w czasie ostatniej zimy. Nic więcej się nie zepsuło w tym okresie.
Na pewno warto dać trochę więcej i mieć niezawodne auto i do tego całkiem dobrze wykończone i wyposażone.
Pali od reki latem czy zima. Po za standardowym serwisem autko spisuje się b.dobrze.
Po za układem wydechowym nie miałem z tym samochodem większych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 16V 68KM 50kW