Użytkowałem samochody niemieckie, jeździłem seatem i oplem poprzednio dwie mazdy, jest to pierwsza toyota i jestem zachwycony. Tak jak ktoś napisał na forum jak nie wsiądziesz do tego auta to się nigdy nie przekonasz.Silnik diesla 1,4 rewelacja. Bardzo cicho jest w środku, bardzo ekonomiczny i nie posiada turbodziury. Ciągnie od dolnych obrotówi jak na swoje 75 KM jest dobrze bo to jest lekkie auto.Silnik pracuję z japońską dokładnością Jestem mile zaskoczony bardzo dobrym i trwałym zawieszeniem. Moją toyotę użytkuję jako taksówkę tak jak i pozostali koledzy gdyż u nas stworzylismy małą grupę i są takie 4 toyoty.Użytkujemy je od prawie roku i żadnych usterek. Sprawują się rewelacyjnie.Jeśli chodzi i wentylację i klimatyzację to sprawuję się również rewelacyjnie.We wszystkich czterech toyotach klima chodzi bez zarzutu i swietnie w te upały sobie dawała radę.Ogrom miejsca w środku mimo swoich małych gabarytów.W żadnym samochodzie nie znajdziecie tak duzych tylnych drzwi i tak prostego załadunku w przypadku wiekszych rzeczy. Rozwiązania techniczne rewelacyjne zaczynając od chowanych siedzeń w podłodze poprzez masę licznych schowków. Jedynyk minusem może być tylna półka którą ja jak ja i my wszyscy zdemontowaliśmy i jeździmy bez tych półek.Bardzo małe spalanie. Udało mi się osiągnąć w trasie 3,8 ale jadąc oczywiscie 70-80. W granicach 100-110 pali 4,2. Srednio po mieście używając ją jako taksówkę pali od 5,2-5,7. Uważam ten wynik jako rewelaycjny i wszystkie palą nam jednakowo.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 DI 75KM 55kW