Ocena kierowcy - Toyota Yaris Verso

Silnik 1.3 i 16V 86KM 63kW
Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Toyota Yaris Verso 1.3 i 16V 86KM 63kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Inne : Małe auto ale niesłychanie pojemne i pakowne. Patent z chowanymi fotelami pod podlogą - rewelacja, wtedy staje się małym dostawczakiem
Silnik 1,3 doskonały do tego auta. Wystarczająco silny, ekonomiczny i niezawodny. Co 15 tys praktycznie tylko olej i filtry i tyle żadnych usterek
Tu jedno małe ale - najwiekszy minus auta to ta skrzynia, ponieważ przy 130 km na autostradzie na 5 biegu już ponad 4tys obrotów i diabelnie głośno pracuje wtedy silnik, niestety. Przydał by się 6 bieg no ale w takim aucie i wtedy gdy go kupowałem nawet nikomu by się nie śniło włożyć takiej skrzyni. Poza tą uwagą rewelacja.
Świetny. Jedynie co musiałem zrobić przez 178 tys km to 4 razy wymieniałem łącznik stabilizatora. To małe draństwo potrafiło się tak wybić i tłuc że raz myślałem że urwałem śruby od koła i to ono tak wali!!! ( ale za to cena łaczników 2 szt śmieszna - raptem 60 zł)
Doskonała w każdym kierunku. Myślałem o czujnikach cofania z tyłu (chciałem założyć w przypływie chęci doposażenia auta)ale przyznam że nawet 100 zł szkoda dawać. Widoczność doskonała i niepotrzebny wydatek
Dla mnie rewelacja, choć dużo osób krytykuje centralny wyświetlacz. Mnie się on podoba, uważam że jest ergonomiczny doskonale widoczny i to tylko kwestia przyzwyczajenia się do jego umiejscowienia. Nawet w sloneczne dni prędkość i wskaźnik paliwa jest widoczny!!!
Bobra i wydajna jak na tak obszerne wnętrze. Ja dodatkowo założyłem klimatyzacje i to doskonały wybór w tym aucie bo w lecie w mieście beziej jest jak w piekarniku!!!
Rewelacja Ja mam 182 cm i jeśli za mną usiądzie osoba o moim wzroście nie ma żadnych problemów z miejscem na nogi. Z tyłu dużo miejsca i bardzo wygodnie.
No to słabsza strona tego auta, ale w końcu to auto miejskie nie limuzyna więc należy się z tym liczyć że nie jest cich jak w salonce, ale nie można się tego czepiać.
min 5,2 max 8,5 średnio 6-6,5
Choć auto kupiłem w polskim salonie w 2000 roku i dokupując klime zapłaciłem krocie nie żałuję żadnej złotówki wydanej na ten samochód.
Doskonała. 178 tys na karku i nic się nie psuje. Olej i filtry, przegląd klimy, wiadome klocki i szczęki hamulcowe (z tyłu) i tyle na jeszcze świece 2 razy wymieniłem i nie dlatego że mi je zalecano tylko sam kazałem zmienić. Naprawde mega niezawodny samochód
ŻADNYCH

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 86KM 63kW [l/100km]