: Jak na razie najbardziej mi imponuje komfort podróżowania czyli brak hałasów od silnika, zawieszenia, klimy, karoserii oraz wygodne siedzenia.
Ten samochód to nie rajdówka i to mi odpowiada. Czy jest to samochód rodzinny? Pewnie tak chociaż na małą rodzinę bo to wszak minivan;). Trochę mi brakuje przestrzeni bagażowej i na wakacje musiałem się zaopatrzyć w box. Byłem bardzo zaskoczony hałasem, a właściwie jego brakiem, przy jeżdzie autostradą z tym boxem, z szybkością ok. 120 km.
Jak na razie, po 10 tys km, moje oceny są jak najbardziej pozytywne czego i Wam życzę.
Cichy, oszczędny szczególnie na trasie bo w korkach miejski pali tyle co moja poprzednia 2 litrówka bez bajerów.
Precyzyjna, razem z silnikiem i systemem podpowiadania momentu zmiany biegu sprawia wrażenie jakby konstruktorom przyświecał cel max oszczędności paliwa.
Nie jeżdżę sportowo więc nie miałem okazji wypróbować w ekstremalnych warunkach. Chyba raz włączył mi się ESP, bo coś zapiszczało na mokrym zakręcie?
Wszystko OK, mam tylko kłopot z wyczuciem prawego przodu.
Znam lepsze sposoby na składanie i przesuwanie tylnych siedzeń. Szkoda że 2 i 3 rząd siedzeń nie jest wyjmowalny. Zagłówki mają tylko dwie pozycje regulacji
Klimatyzacja sprawna i co bardzo ważne cicha-po kilkuset kilometrach jazdy z włączoną klimą człowiek wysiada bez szumu w głowie
Jeszcze obszerniejsza kabina pasażerska i lepsze siedzenia niż w poprzednim aucie. Podobną trasę wakacyjną pokonałem rok po roku różnymi autami i z verso wysiadłem mniej zmęczony.
Zapewne są cichsze samochody ale te jeszcze przede mną.
W jeździe miejskiej mogłoby być mniej. Dodam jeszcze komentarz do wartości które podałem w rybryczkach Spalanie: średnie minimalne - 7,2 trasa 5,5 tys km, wyjazd wakacyjny na pld. Europy, z boxem na dachu!, śr. max - miasto, odcinki 10-15 km; minimalne - trasa ok 100 km po bocznych drogach przy małym natężeniu ruchu, srednia prędkość ok. 50 km/h
Właśnie wybieram się na sprawdzenie alarmu bo się włącza sam z siebie.
Na razie bez poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Valvematic 147KM 108kW