Auto spełnia oczekiwania naszej 5 osobowej rodziny. Jest wystarczające wygodne, pakowne szybkie i ma stosunkowo nieduże wymiary zewnętrzne dzięki czemu łatwo można sobie poradzić parkując w dużym mieście.
Wystarczająco dynamiczny, ale nieco za głośny powyżej 120 km/h. Jest też zbyt paliwożerny. Jeżdżąc po Warszawie zimą potrafi spalić 12 litrów a ma trasie 8 litrów. W okresie letnim spalanie spada o ok. 1 - 1,5 litra w mieście i ok 0,5 - 1 litr na trasie.
Bardzo przyjemna. Biegi wchodzą bez oporów. Skrzynia jest wystarczająco precyzyjna. Długość skoków lewarka również jest w granicach normy.
Bardzo dobre prowadzenie. Auto nie jest zbyt wrażliwe na podmuchy wiatru a jednocześnie jedzie dokładnie tam gdzie życzy sobie kierowca (nie myszkuje po drodze). Auto nie przechyla się nadmiernie na zakrętach a jednocześnie daje przyzwoity komfort jazdy.
Auto oferuje dużo przestrzeni w środku a szczególnie w drugim rzędzie. Jest tam dużo miejsca na nogi i jest stosunkowo szeroko. Mieszczą mi się 3 foteliki dziecięce przy czym środkowy fotelik musiałem kupić nieco węższy. Trzy dorosłe osoby z tyłu również będą jechać wygodnie pod warunkiem że nie będą gabarytami znacząco odbiegać od średniej krajowej. Przy rozłożonych dodatkowych dwóch fotelach w bagażniku aby zmieścić 7 osób trzeba przesunąć fotele II rzędy do przodu. Wówczas robi się mało miejsca na nogi i w drugim i trzecim rzędzie i o komforcie można zapomnieć. Niemniej jednak zdarzało mi się jeździć z kompletem pasażerów więc jest to możliwe. Niestety do bagażnika wejdą wówczas tylko nieliczne spacerówki.
Bagażnik natomiast uważam za wystarczający, jednak wyjazdy wakacyjne wymagają schowania rolety do bagażnika i pakowania auta pod linie dachu.
Bardzo dobra. Auto jest dość mocno przeszklone, ma kompaktowe wymiary zewnętrzne i pudełkowaty kształt. Siedzi się dość wysoko a z tyłu mam kamerę więc z parkowaniem nie ma najmniejszych problemów
Na niektórych przyciskach brakuje podświetlenia (np. na przycisku składania lusterek). Jest to irytujące w porze wieczorowej, kiedy trzeba szukać przycisku. Nie jest może zły ale też nie do końca mi również odpowiada wyświetlacz ciekłokrystaliczny i jego obsługa.
Jeździłem autami w których samochód nagrzewał się szybciej zimą. W lecie klimatyzacja daje radę ale przeszkadza nawracający dość często zapach kurzu z klimatyzacji. Auto mam dwa lata a już trzeci raz będę jechał do ASO w celu przeczyszczenia klimatyzacji.
Uważam, że bardzo dobrze pod warunkiem, że autem będzie jechało 5 a nie 7 osób.
Powyżej 120 km/h robi się głośno. Silnik ma przyjemne brzmienie.
Auto pali zbyt dużo
Drogi zakup, wysokie spalanie ale liczę na to, że auto będzie bezawaryjne jak to toyota (w mojej rodzinie to trzecia toyota - poprzednie były naprawdę bezawaryjne)
Brak
Brak