Układ hamulcowy
: Zapiekające się hamulce z przodu
Polecam to auto dla rodziny do 3 osób. Mam wersję 3d, więc w 4 mogłoby być ciasno. Świetnie się prowadzi, ma niezawodny silnik. To moje pierwsze własne auto i nie żałuję.
Silnik tak jak głosi powszechna opinia nie do zdarcia. Co więcej, 75KM na 900kg wagi auta pozwala na dynamiczną jazdę. Moja Starletka lubiła jednak wtedy brać olej
Bardzo precyzyjna skrzynia
Nie mam wspomagania, ale auto prowadzi się bardzo dobrze. Mały promień skrętu, bardzo dobre czucie kierunku jazdy
Auto jest małe i wystarczająco przeszklone. Ne ma problemów z wyczuciem podczas parkowania
Mogłoby być ciut lepiej. Bez klimy przy dużych upałach w aucie jest duszno i nawiew sobie nie radzi
Jak na gabaryty auta jest dobrze. Pakowaliśmy się trzyosobową rodziną z manelami w trasy po 200-300km i dało się wytrzymać
Jest ok, ale porównanie mam tylko do nowszych i większych aut
Straszono mnie cenami części, ale nie jest tak źle. Raczej standardowo. Poza tym przez 5lat wymieniałem tylko elementy eksploatacyjne - łożyska, klocki, tarcze, rozrząd, chłodnicę i filtry. Spalanie w normie. Zimą w mieście lubi spalić 9l, ale na trasie przy ekonomicznej jeździe zejdzie poniżej 6l.
Kupiłem 12-to letnie auto za 5700zl i dołożyłem 1500 na rozrząd i opony. Teraz ma 17 lat i jest warta 2000 ale jeszcze sporo pojeździ.
Z drobiazgów padły tylko żarówki. Zdbana Starletka odwdzięcza się niezawodnością
Auto ani razu nie stanęło w trasie. Tylko raz nie chciało odpalić, ale zdechł akumulator
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 75KM 55kW