Samochód oceniam na 5/5. Kupujac go wiedzialem na co sie decyduje i niemoge narzekac. Najczestrzym argumentem na "nie" jest to ze jest maly i ze czesci do japoncow sa drogie.
Auto nie jest male dla dwoch osob. Jak chce sie wozic 4 osobowa rodzinę to polecam kombi.
Co do drogich czesci to nie zauwazylem ale to moze dlatego, ze auto sie nie psuje a co za tym idzie nie musialem ich kupowac.
Silnik sprawóje się doskonale. po przejechaniu 223 tys. km nie z nim najmniejszego problemu. Jedyne zastzreżenie to to, ze bierze olej ale tez w dopuszczalnej normie
Na skrzynię biegów nie można narzekać. W zasadzie można jeżdzić cały czas na piątce. Elastyczność jest na tyle dobra, że powyżej 40km/h auto daje radę na ostatnim biegu.
Natomiast trzeci bieg to "bajka". Żadne auto nie da nam rady na światłach.
w normie
Widoczność doskonała. przód na boki oraz z tyłu.
Wszytsko co potrzeba jest podręką. Przełączniki, guziki, przyciski. Wszytsko jest tam gdzie należy. W zasadzie 5 min po wejściu już wiadomo jak się co uruchamia. Brak jest kontrolki swiatel mijania i rezerwy paliwa. Ale da się bez tego przeżyć.
Fotele takie sobie
Co do ogrzewania do auto potrafi zamienic sie w prawdziwa saune zimą. Silnik rozgrzewa sie dosyc szybko.
Latem może być trochę gorzej z uwagi, ze wiekszość starletek była jednak bez klimatyzacji.
Jezeli chodzi o miejsce na nogi dla kierowcy i pilota :) to niemożna narzekać. Osoby siedzace z tylu bedą mialy trochę gorzej. Przedewszystkim do tylu wsiada sie troche jak do malucha (wer. 3-drzwiowa) ale jak juz sie zasiadzie to spokojnie 250 km mozna wytrzymac bez wychodzenia. Nastepnie polecam maly postój na 15 min i gimnastyka :)
W autku jest naprawde cicho. Do 100km slychac tylko wlasne mysli. Powyzej setki trzeba nienznacznie podglosic radio lub wsluchac sie w naszego 75-konnego potwora :)
w miescie (wwa) spala mi 7-9,5 na sto. Ale trzeba brac pod uwage, ze w stolicy sie nie jezdzi tylko ciagnie w korkach.
Podczas jazdy na trasie mozna zejsc to 5 litrow /100km (predkosc do 100-110 km)
jezeli ma sie ciezsza noge to straleta potrafi spalic 7-8 litrow
udalo mi sie kupic czternastoletnie auto z wyposazeniem jak na tamte lata mega -zajebi*&^%.
2 poduszki, wspomaganie za niecale 6 tys. zlotych.
auto, ktore wogole sie nie spuje. odpala w najwieksze mrozy za pierwszym razem a jego najwieksza wada jest to, ze jest zrywne jak F1
Jezeli chodzi o ****rele to w zasadzie niema z nimi problemu. przez pol roku jazdy misailem tylko zmienic zarowke i wymienic bezpiecznik kieronkow.
raz chlodnica zgubila wode ale wtedy to byl juz jej czas. dolamem mineralnej i wrocilem z lodzi do warszawy.
najwiecej nerwow sdtracilem na wydechu. niestety przerdzewial i musialem go podwieszac
powazne usterki jak narazie nie wystapily
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 75KM 55kW