Ocena kierowcy - Toyota Starlet IV

Rok produkcji 1997
Toyota Starlet IV 1.3 i 16V 75KM 55kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Karoseria : 12 lat i praktycznie nienaruszona karoseria
Układ hamulcowy : Kurcze słabo hamuje, trzeba z tym uważać
Bardzo zwinny, energiczny mimo wiekowości silnik.
Skrzynia biegów precyzyjna, chodzi może trochę opornie w moim egzemplarzu ale to żaden problem.
Układ jezdny jak to przy naszych drogach trochę się zużywa, na razie do wymiany poszły oba tylne amortyzatory i łożysko w przednim kole.
Widoczność jest po prostu doskonała! Na ciasnym parkingu zaparkowałby nią nawet Steve Wonder! Dlatego szczególnie polecam tym, którzy nie mają \"wyczucia samochodu\" przy bardziej precyzyjnych manewrach!
Wygląd Toyoty jest raczej konserwatywny więc nie nadaje się dla tych którzy podnoszą sobie samoocenę szpanerską furą.
Wnętrze jest wygodne tylko dla siedzących z przodu, nie polecam też Toyotki wysokim mężczyznom bo będą trzymać kierownicę między kolanami. Pasażerem może być tylko małe dziecko bądź średni pies. Bagażnik tylko na drobne graty, chociaż spacerówka dziecięca też weszła.. Starleta to najlepszy samochód dla singla bytującego w mieście.
W Starlecie jest komfortowo tylko do prędkości ok 100-110 km/h później to już sam huk!
Mimo niedużych gabarytów Toyota trochę pali, w zależności od warunków i pór roku od 7 do nawet 9 lirów po mieście więc troche sporo, natomiast jest całkowicie bezawaryjna! Przez 2 lata użytkowania ani razu mnie nie zawiodła! Bieżący serwis też wcale nie jest taki drogi jak niektórzy twierdzą. Szczerze polecam!!
Każdy kto nie ma dużo kasy na auto a później nie chce płacić na naprawy powinien sprawić sobie Toyotę Starlet

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 75KM 55kW [l/100km]

7,5