: Nie zdawałem sobie sprawy, że hybryda potrafi być tak dynamiczna.
Po roku użytkowania wciąż jestem zadowolony. Dużo miejsca w środku, duży bagażnik. Spalanie w mieście na poziomie 6.4 jest osiągalne ale raczej w trybie jazdy "emeryt", przy dynamicznej jeździe w trybie sport oscyluje na poziomie 7.4-7.8 . Na trasie w zależności od prędkości: do 140 km/h pali 8 litrów, powyżej tej prędkości 10 litrów. Jak na samochód ważący prawie 1,7 tony z bardzo sympatycznymi osiągami to całkiem nieźle. Niestety słabe multimedia i brak android auto. W mojej opinii fabryczne głośniki grają całkiem OK, ale jeśli ktoś jest fanem basów , będzie rozczarowany.
8.1 s do 100, żwawo reaguje na dodanie gazu .
Trzeba się przyzwyczaić. Przy gwałtownym dodaniu gazu ryk 2.5 litrowego silnika potrafi zaskoczyć, zwłaszcza, że chwilę wcześniej jechało się na elektryku.
Po prostej i na łagodnych łukach jest OK, przy gwałtownych manewrach trochę buja. Napęd 4x4 oczywiście nie nadaje się w teren,ale podobno poprawia właściwości trakcyjne.
de gustibus non est disputandum, ale mi się podoba
Dobra widoczność wynikająca z wyższej pozycji kierowcy , duże lusterka boczne i jako wsparcie kamera cofania.
Jest typowo japońska.
Klimatyzacja szybko schładza samochód. Ogrzewanie - w zimie chwilę trwa zanim poleci ciepłe powietrze. Podgrzewana kierownica i siedzenia. Miły bonus- podgrzewana przednia szyba.
580 litrów bagażnika w zupełności wystarcza. Kierowca ma dużo miejsca. Co do pasażerów jeszcze nikt mi nie narzekał.
Prawdziwy samuraj nie zważa na hałas. W mieście jeżdżąc na elektryku jest super. Na trasie powyżej 120 opór powietrza i silnik daje się we znaki. Można przywyknąć, ale niedosyt jest.
Mało pali. Z rabatami przeglądy w toyocie nie doprowadzają do ruiny.
Mógłby trochę mniej kosztować.
Nic się nie wydarzyło.
Nic się nie wydarzyło.