Praktyczny, uniwersalny samochód bez widocznych słabych punktów. Wygodny w codziennym użytkowaniu, szczególnie zimą. Silnik diesla mocny, elastyczny i oszczędny.
Ważne, że mi się podoba.
Moc wystarczająca na jazdę bez szaleństw. Dobra elastyczność i przyspieszenia na 4 i 5 biegu.
Trochę trzeba uważać przy przełączaniu na 2 i 3 bieg. Przydatny na trasie 6 bieg.
Dobrze trzyma się drogi. precyzyjne prowadzenie. Dla mnie trochę zbyt twardy. Ale wiadomo coś za coś.
Przód i boki bez uwag. Dobre duże lusterka. Do tyłu konieczne czujniki parkowania.
Fatalna obsługa komputera. Pozycja za kierownicą łatwa do ustawienia. wygodne sterowanie przełącznikami.
Bez zastrzeżeń. Nagrzewanie zimą trochę trwa, ale wiadomo to diesel.
Całkowicie wystarczająca dla 4-5 osób. Możliwość regulacji przednich siedzeń i tylnej kanapy bardzo użyteczna.
Na zimno słychać, że to nie benzyna. Trochę głośny przy przyspieszaniu. Na trasie da się wytrzymać.
Przy delikatnej jeździe można się zmieścić poniżej 7 l. Jak na taki samochód nie jest źle.
Jeszcze zbyt młody na pełną ocenę jakości. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Cena nigdy nie jest za niska, zwłaszcza wersje z lepszym wyposażeniem.
Stwierdziłem przecieki wody w czasie deszczu przez wloty wentylacyjne na podszybiu. W serwisie znali już temat i zostało to skutecznie uszczelnione.
Oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 16V D-4D 136KM 100kW