: na śniegu albo śliskiej nawierzchni prowadzi sie idealnie, jedzie jak czołg i nic nie jest w stanie go wytrącić z równowagi
gdyby nie wymiana silnika, która mi się przytrafiła ocena byłaby - doskonale; gdyby ktoś zapytał czy wart kupić takie auto , odpowiedź brzmiałaby -tak ponieważ wada tych silników została wyeliminowana w następnych latach
do działania nie mam zastrzeżeń; ale że trzeba było wymienić silnik to żenujące; z drugiej strony toyota wymieniła mi silnik na swój koszt; per saldo jestem zadowolony i cieszę się z nowego silnika,na którym zrobiłem przeszło 80 000 m i wszystko jest w najlepszym porządku
zastrzeżenia jedynie do 1 i 2 biegu; wchodzą trochę jak kiedyś w maluchu; no może przesadziłem ale coś w tym jest; dolałem specjalnego ceramizera do skrzyni i po ok 300km poprawiło sie naq tyle dobrze, że mi to nie przeszkadza
doskonały; nic dodać nic ująć; prowadzi się jak moja żona w łózku-sama przyjemność
ekstra
wszystko na miejscu; tylko biegi 1 i 2 wchodzą trochę do "d...y" ale można się przystosować; do skrzyni dolałem ceramizera i jest dużo lepiej
jest na piątkę; zimą można przyspieszyć żeby było cieplej włączając webasto
miejsca jest wystarczająco; poza tym są relingi dlatego dokupilem sobie boksa
wg mnie bez zarzutu; przy ostrym rozpędzaniu trochę słychać silnik ale poza tym bajka!
silnik nie jest paliwożerny; przy rozsądnej jeździe spokojnie miesci się w 6 litrach na 100km
to co porządne musi kosztować; autko naprawdę godne polecenia
poza awarią silnika który wymienił serwis na swój koszt nigdy nic poważniejszego się nie działo; trzeba było tylko po 9 latach wymienić zawiasy drzwi bagażnika bo trochę opadły i skrzypały jak najechałeś na jakąś nierówność co było denerwujące
niestety przytrafiła się usterka i to powazna; nieszczelność głowicy silnika; auto było niestety z 2006 roku; ponoć wszystkie te silniki padały ; na szczęście toyota stanęła na wysokości zadania i wymieniła silnik na swój koszt; jeżdżę na nim do dziś bezproblemowo; wymiana miała miejsce przy 120 000km; wczesniej przy 70 000km głowica była robiona przez toyote ale niestety historia sie powtórzyła;
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 16V D-4D 136KM 100kW