Dobry diesel,elastycznosc b.dobra,moglby byc silniejszy jednak wystarcza w zupelnosci.
Podobnie jak poprzednicy 2 haczy.
Twardo ale jest to zwiazane z pseudoterenowymi wlasciwosciami Rav4.W terenie buja ale radzi sobie zaskakujaco dobrze.Wspomnaiana wyzej twardosc daje poczucie dobrej przyczepnosci i kontroli w czasie jazdy.
Kiedy sie siedzi sie wyzej mamy lepsza widocznosc,szczegolnie w deszczu.Tyl wiadomo - ciezko okreslic co mamy pod zderzakiem jednak na czujnikach i olbrzymich zwierciadlach nawet w Paryzu spokojnie parkowalem na wstecznym.
Duza buda wiec na zewnatrz nie jest to Adam Malysz ;) .W srodku przyjemnie bez francuskiej kokieterii,powiedzialbym ,ze jest po niemiecku :) czyli wszytko tak jak trzeba,bez fajerwerkow.Denerwuja przyciski do obslugi komputera ale to szczegol.
Super ale moglaby byc takze tylna,w zamian jest napwde duzy podlokietnik=schowek.
Wystarczajaca tym bardziej ,ze wiekszosc czasu jezdze sam.Z rodzina takze nie mam wrazenia ciasnoty.
osobiscie kocham diesle i nie wzialbym za cholere benzyny(tylko moje zdanie) wiec dzwiek silnika mnie nie razi w ogole.Podczas jazdy 160km/h na autostradzie spokojnie rozmawiam przez telefon.
Ceny przegladow jak to w ASO :),we Francji olej 120zl u nas 220zl w koncu Polska = bogacze podobnie z wacha.
Ludzka rzecza jest narzekanie na ceny ;) .Mysle ,ze cena jest dobra bo inni producenci maja podobne.
Nic sie nie dzieje
Lakier to jakas pomylka - strasznie sie rysuje (czarny).Wynika to z bezolowiowej farby czyt.ekologicznej polityki toyoty.Za darmo mi serwis poleruje jednak zawsze...
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 16V D-4D 136KM 100kW